Tre hotte kyllingoppskrifter

22. april 2015Aktuelt
KFC: By på friterte kyllingbiter med chili, honning og soyasaus inspirert av det koreanske kjøkkenet. Foto: Sara Johannessen/VG
KFC: By på friterte kyllingbiter med chili, honning og soyasaus inspirert av det koreanske kjøkkenet. Foto: Sara Johannessen/VG

Bli inspirert av det koreanske og amerikanske kjøkkenet og spice opp kyllingmiddagen med chili.

Kylling er verdens mest spiste kjøttslag. Det er rimelig, og rimelig enkel, mat. Men vi har en tendens til å gå inn i samme spor når vi tilbereder hverdagsmiddagen, og trenger innimellom litt ny inpirasjon. Hva med å tilsette litt chilli i kyllingmiddagen og la deg inspirere av to kjøkken så ulike som det koreanske og det amerikanske. Begge har nemlig sine varianter av hot kylling i fingermatform. «Korean fried chicken» marineres med typiske koreanske smaker, som soyasaus, chili, ingefær, hvitløk og sesam - og paneres før de frityrstekes; mens de amerikanske hot wingsene marineres i en (super)hot og litt søt chilisaus etter at de er ferdigstekt. Detroit Mitt Wings er en slags hybrid av de to - de er fritert med en krydderblanding med kajennepepper og paprika, og serveres med hot saus på siden.

Disse tre «hot & spicy» kyllingrettene du må prøve!

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Kyllinglårene marineres med chili, honning og soaysaus - og friteres i olje! Fingerslikkende godt!!

Foto: Roger Neumann
Foto: Roger Neumann

Helt tradisjonelle, amerikanske kyllingwinger i hot sauce - serveres med frisk stangselleri og gjerne en mild rømmedressing.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Her er de hotte, amerikanske kyllingvingene fritert. Og spises dyppet i blåmuggostdressing. Knallgod snacks til TV-kvelden eller ute på terassen en mild vårkveld.

Publisert: 22.04.2015 kl. 11:09
Oppdatert: 22.04.2015 kl. 11:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?