Tre hotte kyllingoppskrifter
Bli inspirert av det koreanske og amerikanske kjøkkenet og spice opp kyllingmiddagen med chili.
Kylling er verdens mest spiste kjøttslag. Det er rimelig, og rimelig enkel, mat. Men vi har en tendens til å gå inn i samme spor når vi tilbereder hverdagsmiddagen, og trenger innimellom litt ny inpirasjon. Hva med å tilsette litt chilli i kyllingmiddagen og la deg inspirere av to kjøkken så ulike som det koreanske og det amerikanske. Begge har nemlig sine varianter av hot kylling i fingermatform. «Korean fried chicken» marineres med typiske koreanske smaker, som soyasaus, chili, ingefær, hvitløk og sesam - og paneres før de frityrstekes; mens de amerikanske hot wingsene marineres i en (super)hot og litt søt chilisaus etter at de er ferdigstekt. Detroit Mitt Wings er en slags hybrid av de to - de er fritert med en krydderblanding med kajennepepper og paprika, og serveres med hot saus på siden.
Disse tre «hot & spicy» kyllingrettene du må prøve!
Kyllinglårene marineres med chili, honning og soaysaus - og friteres i olje! Fingerslikkende godt!!
Helt tradisjonelle, amerikanske kyllingwinger i hot sauce - serveres med frisk stangselleri og gjerne en mild rømmedressing.
Her er de hotte, amerikanske kyllingvingene fritert. Og spises dyppet i blåmuggostdressing. Knallgod snacks til TV-kvelden eller ute på terassen en mild vårkveld.
Publisert: 22.04.2015 kl. 11:09
Oppdatert: 22.04.2015 kl. 11:31
Lag deg en gratis konto