Til hovedinnhold

Smakstest av maten på Øyafestivalen 2015

12. august 2015Aktuelt
BEST I TEST: Kyllingrull i brioche og fish & chips var blant favorittene da redaksjonen testet årets Øya-mat. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
BEST I TEST: Kyllingrull i brioche og fish & chips var blant favorittene da redaksjonen testet årets Øya-mat. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Crispy fish & chips og myke briochebrød med stekt kylling gikk til topps da Godt testet årets matboder på Øyafestivalen.

Onsdag åpnet Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo, og det er forventet hele 17.500 besøkende per dag. Er du en av de heldige som har sikret deg billett til den utsolgte festivalen, er det mye du kan glede deg til de neste dagene. Foruten de 90 konsertene som skal spilles i løpet av festivaldagene, er maten en stor del av festivalopplevelsen.

GATEMAT: Bodene står på rekke og rad inne på festivalområdet. Du får også servert mat fra food trucks. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
GATEMAT: Bodene står på rekke og rad inne på festivalområdet. Du får også servert mat fra food trucks. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

De senere årene har festivalen fokusert på å tilby god, økologisk mat - i fjor var 94 prosent av råvarene som ble brukt økologiske. Med over 18 forskjellige mat- og drikkeboder finner du noe til enhver smak - alt fra trøndersk kebab til trendy gatemat. Allergivennlig mat og vegetarmat er også å finne på festivalområdet.

Godt-redaksjonen var på plass på Øyafestivalen kort tid etter at den åpnet for å teste ut et utvalg av det som stod på matrepertoaret denne gangen.

Hopyard: California-kyllingrull i brioche

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Det tar litt tid å få maten fordi de steker kyllingen på bestilling, men det er verdt ventetiden. Denne sandwichen er nemlig kjempegod! Det er god smørsmak i briochen, og den er både sprø og myk på samme tid. Her var det en veldig fin kombinasjon av smaker og konsistenser; crunchy kål, litt syrlig ananas, søte sølvløk og kyllingen tar ikke for mye plass. Kyllingen smaker i seg selv egentlig ganske lite, men den er saftig og god sammen med de andre smakene.

Det eneste vi har å utsette er at den er veldig grisete å spise. Ta med noen ekstra servietter!

Pris: 100 kr

Terningkast: 6

Vulkanfisk: Fish & chips

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Her steker de både fisk og chips på bestilling. Fiskebitene er lette og fluffy, og ser veldig delikate ut. De er ikke fettete, men heller knasende sprø på utsiden og saftige og myke inni. Retten kommer med ketchup og tartarsaus, som begge smaker godt, og det er mer enn nok saus. Chipsene er sprø og lette, men litt lite salt på dem. Dette er helt nydelig fish & chips!

Pris: 120 kr

Terningkast: 5

Annis pølsemakeri: Heston-burger med ost

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Hamburgeren er laget og ligger ferdigpakket når du bestiller, som minner litt om McDonald’s. Noe smaken også gjør! Sausen på burgeren smaker nemlig akkurat som den du får hos burgergiganten. Selve burgeren er litt tykkere og ganske god. Brødet er et slags briochebrød, som er luftig og mykt og passer godt som burgerbrød.

Burgeren i sin helhet er ganske god, men det er litt lite mat for 120 kroner.

Pris: 120 kr

Terningkast: 4

Gammelgården Lysklæt: «Kubab» i pitabrød med salat og tzatziki

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Kebaben ser innbydende ut, med masse salat, kvernet ku- og kalvekjøtt og dressing. Litt for mye kjøtt for vår smak, og litt lite dressing. Dessuten blir det lite variasjon med bare grønn salat og mais. Kjøttet smaker godt, men det er litt kornete i konsistensen og det setter seg fast i tennene. Dressingen er en slags tzaztiki, som er god, men det kunne gjerne vært mye mer av den.

Her får du veldig mye mat, men litt ensformig.

Pris: 100 kr

Terningkast: 4

Kompass & co: Kikertkaker med couscous og tzatziki

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Her får man maten ganske fort, og det ser fresht og godt ut. Men kikertkakene blir litt dvaske kun etter noen minutter og er kalde. Ellers smaker de godt, men er litt harde i kanten. Det er masse saus på toppen som smaker mest som hakkede tomater fra boks. Couscousen er veldig god. Det er masse friske urter og grønnsaker, og den er veldig luftig. Tzatzikien som følger med er også god, men det er litt lite av den.

Dette er mye mat for pengene. Et helt greit vegetaralternativ.

Pris: 90 kr

Terningkast: 3

L'unico Street Food: Grillet Cuban sandwich

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Vi lurte på om denne var stekt to ganger. For den ser ferdigstekt ut, også legges den i grillen i det du bestiller den. Selve sandwichen er litt smakløs, og smaker egentlig bare brød med ost. Det er skinke, agurk og tomatsaus i sandwichen også, men disse merker man ikke mye til. I tillegg var brødet vi fikk veldig godt stekt og svidd på undersiden, slik at man sitter igjen med en litt bitter brent smak i munnen.

Det er en stor og mettende sandwich, men den smaker altfor lite.

Pris: 100 kr

Terningkast: 2

Smalhans: Koreansk BBQ med kimchi og chilimajones

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Den koreanske BBQ’en serveres i et salatblad og ser veldig lekkert ut, men smaker dessverre veldig lite. Sausen er veldig fet, og kjøttet er litt tørt og ganske trevlete. Det kommer ikke så mye smak fra kjøttet, og det er i overkant spicy. Kimchien, som må være det koreanske alibiet, smaker heller ikke så mye. Men den er ganske lett og sprø. Retten burde sikkert spises som en wrap i salatbladet, så hadde den kjentes litt «sunnere» ut.

Dette er kjedelig og føles ikke veldig sunt. Bare fett.

Pris: 100 kr

Terningkast: 2

Flere av matbodene fra i fjor var også på plass i år. Sjekk hva VGs anmelder mente om maten fra fjorårets festival.

Har du noen matfavoritter fra Øyafestivalen? Del gjerne i kommentarfeltet!

Publisert: 12.08.2015 kl. 16:17
Oppdatert: 13.08.2015 kl. 10:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?