Disse kornene kan du bruke istedenfor ris eller pasta
Det finnes mange gode alternativer til kokt ris og pasta for de av oss som vil styre litt unna disse. Her får du tips til hvordan du best kan bruke dem.
Selv om lite slår en god pasta bolognese eller litt ris til det indiske festmåltidet, så har vi godt av litt variasjon. Det finnes en rekke gode korn som kan erstatte det tradisjonelle tilbehøret, og her har vi samlet noen av dem.
Bulgur
Bulgur kommer fra durumhvete som er kokt, tørket og knust. Det er næringsrikt fordi mye av kornet er bevart. Særlig er det rikt på fiber og protein.
Slik bruker du den: Bulgur kan brukes til omtrent alt du ville brukt ris til. I tillegg kan det brukes i stuffinger istedenfor brødsmuler.
Couscous
Couscous er små runde semulekorn rullet i hvetemel. De er svært proteinrike.
Slik bruker du den: Du lager couscous ved å trekke dem i kokende vann, gjerne tilsatt det krydderet du liker best. Couscous kan du servere til både kokt og stekt fisk og kjøtt. Tilsett gjerne finhakkede grønnsaker til den ferdige couscousen, så får du en slags salat.
Kikerter
Kikerter er nettopp erter, eller en belgfrukt. De er svært næringsrike og inneholder mye fiber, proteiner og jern.
Slik bruker du den: Du bruker modne kikerter i salater og i gryteretter. De kan spises både i tillegg til, og istedenfor pasta. Du kan også lage hummus på kikerter, en superdigg egyptisk dipp som er perfekt saus til både kjøtt og fisk.
Quinoa
Quinoa er frøet fra en søramerikansk plante, som inneholder masse proteiner og fiber.
Slik bruker du den: Du bruker quinoa på samme måte som bulgur og couscous. Gjerne i salater. Som tilbehør til det meste av fisk og kjøtt.
Kilder: Wikipedia, Norsk leksikon, Matvaretabellen.
Publisert: 06.05.2016 kl. 14:41
Oppdatert: 08.02.2017 kl. 09:00
Lag deg en gratis konto