Japanske retter alle kan lage

14. oktober 2016Aktuelt
JAPANSK-INSPIRERT: Yakitori og gyoza er retter som er enkle å tilberede, men som fremhever den gode smaken fra råvarene. Foto: Sara Johannessen/VG
JAPANSK-INSPIRERT: Yakitori og gyoza er retter som er enkle å tilberede, men som fremhever den gode smaken fra råvarene. Foto: Sara Johannessen/VG

Grillet, fritert eller dampet, bli kjent med det japanske kjøkkenet med disse inspirerte rettene med enkle og gode smaker.

Det japanske kjøkkenet er nok best kjent her hjemme for sin sushi og etter hvert også ramen, men det stopper jo ikke der.

Japansk mat blir stadig mer populært, og nye japanske restauranter popper opp både her og der. Likevel er det ikke det vi lager mest på hjemmekjøkkenet. Kanskje virker det for komplisert og ingrediensene litt for utilgjengelige, i tillegg til at navnene på både retter og ingredienser kan være umulige å uttale. Ikke så rart det da, ingen har vel påstått at japansk er enkelt.

Men selve matlagningen har en svært enkel filosofi med hovedfokus på råvarene og dens egensmak, og hvordan man best bevarer og fremhever smakene under tilberedning. Det beste man kan gjøre med fantastiske råvarer er jo nettopp - minst mulig. Sashimi er et perfekt eksempel på det.

Rettene jeg har laget her er ikke helt i tro med det japanske kjøkkenet, det er mer et lite «bli kjent»-utvalg. Alle ingrediensene er tilgjengelig i velassorterte matbutikker (kanskje bortsett fra gyozapapir, som er runde, ferske pastaplater som kjøpes frosne), men jeg oppfordrer alle som har en asiatisk butikk i nærheten til å stikke innom på en aldri så liten oppdagelsesferd.

Vi begynner med yakitori, grillet mais med chili- og yusumajones, gyoza og blomkål tempura. Lett å like, forholdsvis enkelt å lage og fullt mulig å uttale.

Publisert: 14.10.2016 kl. 14:59
Oppdatert: 10.08.2021 kl. 12:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?