Årets matblogger 2016: Smakfullt og ujålete på Trines Matblogg

21. oktober 2016Aktuelt
ERFAREN BLOGGER: Trine Sandberg har blogget regelmessig over ti år. Og hun er fortsattt motivert og inspirert og har mye å by på fremover. Foto: Trine Sandberg/Trine Hisdal.
ERFAREN BLOGGER: Trine Sandberg har blogget regelmessig over ti år. Og hun er fortsattt motivert og inspirert og har mye å by på fremover. Foto: Trine Sandberg/Trine Hisdal.

Med over 2000 oppskrifter på bloggen, to kokebøker og egen Youtube-kanal har Trine Sandberg etablert seg som en av Norges største matbloggere. Så stor har hun blitt at hun har sluttet i jobben for å blogge.

I høst kårer Mathallen Oslo og Godt.no for andre gang «Årets matblogger». Arrangementet ble første gang arrangert i 2014 for å hedre de norske matbloggerne, som de senere årene har tatt en stadig større rolle i å inspirere oss til å lage og spise god mat.

Årets fire finalister til «Årets matblogger 2016» er:

Trine Sandberg - www.trinesmatblogg.no

Aicha Bouhlou - www.aichasmat.no

Ina-Janine Johnsen - www.matpaabordet.no

Silje Feiring - www.spoon.no

Vi har tatt en prat med alle kandidatene - litt om mat og litt om blogging. Dagens finalist er Trine Sandberg.

Følg med: Du kan stemme på din favoritt til «Årets matblogger» på Godt.no fra tirsdag 25. oktober!

FAKTA
Bosted: Lørenskog
Sivilstatus: Gift og tre barn
Jobb: Matblogger og kokebokforfatter
Antall lesere i måneden: 720 000
Foto: Gry Traaen.
FAKTA Bosted: Lørenskog Sivilstatus: Gift og tre barn Jobb: Matblogger og kokebokforfatter Antall lesere i måneden: 720 000 Foto: Gry Traaen.

Trine (52) er trebarnsmamma, tidligere jurist i Utdanningsdirektoratet og nå matblogger på fulltid. I tillegg til bloggen har Trine gitt ut to kokebøker «Trines mat» og «Trines mat 2».

– Hvorfor begynte du å blogge om mat?

– Jeg opprettet en blogg fordi det så ut som en praktisk måte å samle og dele oppskriftene mine på. Hovedformålet var da eget bruk, samt å enkelt kunne dele oppskrifter med familie og venner som ofte spurte etter oppskrifter.

– Hva kjennetegner din blogg?

– Trines matblogg inneholder fristende, smakfulle, ujålete og gjennomarbeidede oppskrifter til hverdag og til fest. Jeg fokuserer på enkle retter laget fra bunnen av, med mye fisk, frukt og grønnsaker, og de fleste råvarene får du kjøpt i nærbutikken. Jeg har fokus på matgleden, og at det skal være lov til å kose seg en gang iblant - med god samvittighet.

– Hvor mye tid bruker du på bloggen?

– Det tør jeg ikke tenke på! Bloggen og alt som følger med, har blitt både fulltidsjobb og hobby.

– Hva skjer med maten du lager til bloggen?

– Maten spises av familie og venner.

– Hva spiser du til frokost?

– Jeg spiser vanligvis hjemmelaget granola med gresk yoghurt og bær/frukt, eller grovt brød med godt pålegg, et glass appelsinjuice og en kopp te.

– Hva er det beste du kan få til middag?

– Det er ikke mye som slår et et godt fiskemåltid, med sprellfersk fisk, fargerike grønnsaker og en smakfull salsa eller saus.

– Har du en favorittkake?

– Det kommer litt an på anledning, men gulrotkake med sjokolade, eple og ostekrem er alltid en favoritt.

– Hva drikker du helst? Til maten? Uten mat?

– Jeg drikker helst vann til hverdags, men nyter gjerne god vin i helgene. Både til maten og ellers.

– Hva er de tre beste oppskriftene på bloggen din?

– Oi, det er ikke lett å velge, ut fra de mer enn 2000 oppskriftene jeg har på bloggen. Men hvis jeg likevel må trekke frem tre velger jeg disse:

1. Grunnoppskriften på søt gjærdeig, for eksempel hvetekrans med sukker og kanel.

– Hva betyr bloggingen din for deg?

– Bloggen betyr utrolig mye for meg! At jeg sluttet i en spennende juristjobb for å kunne fortsette å blogge på fulltid sier vel sitt! Bloggen er en arena hvor jeg deler mine matgleder og får brukt mine kreative evner.

– Hvem er din favorittkokk?

– Jeg har stor respekt for Tom Victor Gausdal, for den han er og det han har oppnådd. Jeg får alltid servert god mat på hans restauranter, og jeg tror han utdanner mange gode kokker som kan føre matfilosofien hans videre videre. Jeg synes også Lise Finckenhagen er dyktig, og flink til å formidle gode oppskrifter til folk flest.

– Hvorfor skal folk stemme på deg?

– Jeg ønsker rett og slett at folk skal stemme på meg dersom de liker bloggen min, og har hatt gode matopplevelser inspirert av en eller flere av oppskriftene mine. Jeg har blogget regelmessig i snart 10 år, og er fortsatt motivert, inspirert og har mange gode oppskrifter og spennende planer på gang i tiden som kommer. Å bli kåret til «Årets matblogger» igjen vil jeg oppleve som en stor ære, og det vil også være en viktig motivasjonsfaktor til å fortsette å dele mine matgleder fremover.

Fakta om konkurransen:

«Årets matblogger» kåres av publikum i samarbeid med en fagjury. Leserne nominerer først sine favoritter, fagjuryen avgir sine stemmer og dette resulterer i en kandidatliste på fire matblogger som leserne stemmer frem en vinner blant.

I tillegg til hovedprisen, vil det kåres en vinner i kategoriene Årets drikkeblogg, Årets foto i blogg, Årets Innovatør, Årets bakeblogg, Årets nykommer og Årets nisjeblogg. I disse kategoriene er det leserne som har nominert sine favoritter, og fagjuryen som stemmer frem vinneren.

Publisert: 21.10.2016 kl. 13:39
Oppdatert: 24.10.2016 kl. 14:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?