Lise Finckenhagen: Tre nydelige retter med pitabrød
Ferske pitabrød er rett og slett skapt for å fylles med noen godt.
Du kan selvsagt kjøpe ferdige brød på butikken, men har du tid bør du bake dem selv. De er overraskende enkle å lage, og du kjenner det på stoltheten når de blåser seg opp i all sin prakt - og den magiske lommen oppstår. Utfordringen er å bestemme seg for hva man skal fyllet dette praktiske hulrommet med.
Selv har jeg mer enn en gang dyttet i meg en deilig gyros på min Hellas-ferie, og jeg gjør det gjerne igjen. Saftig marinert svinekjøtt, tomat, agurk, løk, persille, tzatiziki og pommes frites tettpakket i myke varme brød smaker godt på hjemmebane også.
Det samme gjør falafelen. Bruk gjerne ferdigkokte kikerter på boks for enkelhetens skyld, og dropp friteringen for helsens skyld. Rør sammen en passende yoghurtdressing smakt til med tahini (som er en tyktflytende masse laget av malte sesamfrø) og fyll på med hummus og grønnsaker.
En saftig kyllingburger i selskap med spicy «sommerkålslaw» og jordbærsalsa er også et strålende alternativ som er verdt å teste ut.
Enkelte lommer er til for å fylles til randen – og gjerne litt over.