Til hovedinnhold

Møt våre nye bidragsytere: Food By Victoria og Ourkitchenstories

30. august 2017Aktuelt
MATBLOGGER: Ingrid Victoria Husebye (t.v.) og Lene Engelstad står bak matbloggene Food By Victoria og Ourkitchenstories. Foto: Ingrid Victoria Husebye/Lene Engelstad
MATBLOGGER: Ingrid Victoria Husebye (t.v.) og Lene Engelstad står bak matbloggene Food By Victoria og Ourkitchenstories. Foto: Ingrid Victoria Husebye/Lene Engelstad

Vegetarmat som passer for alle, og digg comfort food er noe av det du kommer til å se utover høsten.

I høst kommer du til å finne spennende, fristende og enkle oppskrifter fra matbloggerne Food By Victoria (Ingrid Victoria Husebye) og Ourkitchenstories (Lene Engelstad) på Godt.

Mens Husebye kan friste med klassisk «comfort food» og kaker - som shepherd's pie med søtpotetlokk, vil Engelstad hver uke friste med supergode kjøttfrie måltider - som indisk gryte og vegetarlasagne.

Vi har stilt våre nye bidragsytere syv raske spørsmål så du kan bli kjent med både dem og matstilen deres:

Ingrid Victoria Husebye - Food By Victoria

Foto: Privat
Foto: Privat

1. Hvor lenge har du holdt på med mat, og hvor lenge har du blogget?

Jeg har holdt på med mat siden jeg var 9-10 år. Jeg har alltid elsket å lage mat, men den store interessen kom vel først i 6. klasse når vi begynte med heimkunnskap. Jeg har blogget siden 2012.

2. Hvorfor brenner du for mat?

Jeg synes det er gøy å lage min egen mat og teste ut nye oppskrifter. Jeg finner også en ro når jeg lager mat - koser meg med musikk og senker skuldrene. Selv etter en hektisk arbeidsdag på jobb blir matlaging et «fristed» for meg istedenfor et ork.

3. Hvordan vil du beskrive din matstil?

Den er veldig enkel, men med gode råvarer. Bloggen min er til for å inspirere andre til å lage enkel, men smakfull mat som ser fristende ut. Uten å bruke for mye tid. Oppskriftene skal inneholde noe du kan finne i de fleste dagligvarebutikker så det er noe «alle» kan få til.

4. Hva er en typisk hverdagsmiddag og helgemiddag for deg?

Hverdagsmiddag er for eksempel en god salat med kylling, eller laks med poter. Jeg har også blitt glad i å innføre minst én vegetarrett hver uke.

Helgemiddag lager jeg når jeg har god tid. Favoritten er hjemmelaget pizza, eller en deilig pastarett. Jeg elsker Italiensk mat! Det kan også være noe så enkelt som digg toast med god ost.

5. Hva serverer du hvis du får gjester?

Jeg er veldig glad i småretter så du kan spise litt av alt. Da går det ofte i tapas, eller «Israelsk aften» med hjemmelaget falafel, hummus, pitabrød og diverse tilbehør som hører til.

6. Hva er din «guilty pleasure»?

Potetgull.

7. Har du et matråd til leserne?

Jeg anbefaler leserne til å spise variert, og tørre og teste ut nye oppskrifter, eller gjøre en liten vri for å få variasjon og prøve nye ting. Det er ikke mye som skal til for å «piffe» opp en rett med for eksempel urter og gode olivenoljer - som jeg elsker. Det viktigste er å kose seg med både matlagingen og selve måltidet.

Sjekk ut Food by Victorias første bidrag her:

Lene Engelstad - Ourkitchenstories

Foto: Privat
Foto: Privat

1. Hvor lenge har du holdt på med mat, og hvor lenge har du blogget?

De siste ti årene har jeg vært veldig glad i å lage mat. Jeg og tvillingsøsteren min Linda startet bloggen for snart ett år siden.

Per dags dato drives bloggen av meg, da Linda har et fulltidsengasjement som tar all hennes tid.

2. Hvorfor brenner du for mat?

Mat gir masse glede i hverdagen! Jeg kan glede meg en hel dag til middagen jeg skal spise på kvelden.
3. Hvordan vil du beskrive din matstil?
På bloggen har vi oppskrifter på enkel, smaksrik vegetar-kosemat som kan passe alle og enhver.

4. Hva er en typisk hverdagsmiddag og helgemiddag for deg?

Typisk hverdagsmiddag er en rask og smaksrik suppe eller en enkel pastarett. Rå laks med enkelt garnityr spises også ofte.

Vegetar spiser vi cirka tre dager i uka. Helgemiddagen kan være en digg pizza eller et måltid med masse småretter.

5. Hva serverer du hvis du får gjester?
Det er sesongbasert. På høsten ville jeg gått for en gryte som har stått og putret på ovnen i mange timer. Og lun eplekake til dessert.

6. Hva er din «guilty pleasure»?

Sjokolade og bakst.

7. Har du et matråd til leserne?

Utforsk ulike ingredienser og smaker. Og husk; mat er til for å nytes!

Hva gleder du deg til å spise i høst? Del gjerne gode tips i kommentarfeltet under!

Publisert: 30.08.2017 kl. 12:36
Oppdatert: 30.08.2017 kl. 13:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?