Buddy (9) går i pappas fotspor

25. februar 2020Aktuelt
FAR OG SØNN: Jamie Oliver og sønnen, Buddy Bear Maurice Oliver, trives sammen på kjøkkenet. Her får Oliver hjelp av sin lille assistent til å lage julemiddagen. Foto: Instagram/Sipa USA
FAR OG SØNN: Jamie Oliver og sønnen, Buddy Bear Maurice Oliver, trives sammen på kjøkkenet. Her får Oliver hjelp av sin lille assistent til å lage julemiddagen. Foto: Instagram/Sipa USA

Buddy Bear (9) gjør som sin far Jamie Oliver (44) og lærer bort mattriks på internett.

Over 20 år har gått siden «The Naked Chef» dukket opp for første gang på TV-kanalen BBC 2 og etterhvert ble en storfavoritt på skjermen. Jamie Oliver var 23 år gammel og spilte på sin ungdommelige sjarm, og avslappede «nakne» matlaging. Siden den gang har Oliver gått fra britisk rikskringkasting til sin egen You Tube-kanal, og blitt en superkjendis verden over.

Nå er det hans ni år gamle sønns tur til å ta over internett. Den siste tiden har Jamie Oliver nemlig postet flere videoer på Instagram hvor sønnen lærer seerne å lage mat. Buddy som lager bolognese har blitt sett av over 1,2 millioner, og fått over 3500 kommentarer.

«Min lille gutt Buddy bare elsker å slå seg løs på kjøkkenet. Gjør dine barn? Buddys bolognese er perfekt å lage sammen med dem», skriver Oliver ved siden av den første matvideoen.

Og ikke uventet blir den lille lysluggen møtt med jubelrop i kommentarfeltet. Stjernekokken Gordon Ramsay, som er kjent for å rivalisere med pappa Jamie, skriver:

«Briljant Buddy», og legger ved en lang rekke applaus-tegn.

Kjendis-fans

For få dager siden ble en ny video delt, hvor Buddy lager pannekaker. Også denne gangen lar både superkjendiser og matverden seg imponere.

Den legendariske København-restauranten Noma kommenterer kort: «Legende.»

«Min favoritt-lærer», kommenterer skuespiller Courteney Cox.

Mens danske Helena Christensen, tidligere supermodell, nå fotograf, skriver «kan jeg ansatte ham?»

Tross Buddy Bears unge alder, har kokkekunnskapene hans allerede fått stor oppmerksomhet, blant annet i Hello Magazine, etter at faren delte bilder av Buddy som lager ravioli – « som til og med voksne sliter med å beherske», skrev kjendismagasinet.

Flere barn på kjøkkenet

Målet med filmsnuttene ser ut til å være at Oliver ønsker å inspirere flere barn til å lage mat. Oliver ber derfor følgerne tagge sine egne bilder av barn som lager mat med #kitchenbuddies. Og ikke overraskende kan det se ut til at far og sønn Oliver har inspirert en lang rekke foreldre til å la barna slippe til ved kjøkkenbenken. I skrivende stund er det over 1800 bilder lagt ut med emneknaggen.

Storkonkurs

Jamie Oliver har sammen med kona Jools til sammen fem barn – tre døtre og to sønner. Han er i dag en av verdens største kjendiskokker, har gitt ut over 20 kokebøker og har på det meste hatt ansvar for over 5000 ansatte. Fjoråret bød likevel på mye motgang – i mai i fjor kollapset hele hans britiske restaurantkjede, og rundt tusen ansatte måtte sies opp.

– Vi ble kjepphøye, vi trodde alt vi gjorde ville fungere. Jeg er lamslått, og økonomisk har jeg brukt opp alle muligheter jeg hadde, jeg har brukt alle kort, jeg har brukt opp alle triks, jeg har brukt alle kontakter, uttalte kjendiskokken i august, ifølge The Telegraph.

Kun tre av hans britiske restauranter ble reddet fra konkursen. Olivers franchise-restauranter i Norge ble ikke påvirket.

For kort tid siden ble det kjent at Oliver i april skal åpne sin første nye restaurant siden storkonkursen, denne gangen i Irland.

Føler du deg inspirert til å få junior til å lage dagens middag? Her finner du en enkel oppskrift på spagetti bolognese:

Publisert: 25.02.2020 kl. 16:28
Oppdatert: 25.02.2020 kl. 17:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?