Åtte forfriskende oppskrifter med jordbær

3. juli 2013Aktuelt

Endelig er det jordbærsesong! Enten du foretrekker jordbær til dessert, i salaten eller som deilig drink. Her er åtte oppskrifter du vil elske. 

Den etterlengtede jordbærsesongen er i gang - det betyr at du endelig kan velge norske jordbær proppfulle av antioksidanter. Selv om de smaker fantastisk rett fra kurven, kan du enkelt bruke de røde og saftige bærene både i middagen, desserten og drinken.

Her er et utvalg sommerlige retter med jordbær hentet direkte fra åtte inspirerende matbloggere.

Kilde: Cakeplease.no
Kilde: Cakeplease.no

«Hele Norge baker»-vinner Ida har oppskriften på hjemmelagde kokosboller. Det beste med dem er når du biter i dem smaker du først den myke kjernen før du kommer til selve jordbæret. Deilig, søt sommersnacks!

Kilde: blog-spoon.blogspot.no
Kilde: blog-spoon.blogspot.no

Jordbær og balsamico er den perfekte matchen - og sammen med helt enkle ingredienser som valnøtter, mozzarella og basilikum får du en frisk sommersalat på null komma niks. Oppskriften på sommerlig jordbærsalat finner du på bloggen SPOON, sammen med Siljes andre appetittvekkende retter.

Kilde: Dugurd.com
Kilde: Dugurd.com

Denne klassiske sommerdrinken forbindes med sol, varme og godt selskap. Nyt den iskald med eller uten alkohol når sola titter frem i sommer. I tillegg til oppskriften på frisk strawberry daquiri, finner du flere deilige jordbærretter på bloggen Dugurd.

Kilde: Cupcakesandtapas.com
Kilde: Cupcakesandtapas.com

Scones er perfekt piknik- eller nistemat. Disse med jordbær ser fantastisk saftige ut, og kan også serveres til kveldskosen, slik matbloggen Cupcakes and tapas foretrekker.

Kilde: Nytmat.blogspot.no
Kilde: Nytmat.blogspot.no

Jordbær dyppet i sjokolade smaker godt i sin helhet, men kan også pynte opp kaker og andre desserter. Enkel og lekker fremgangsmåte finner du på den delikate bloggen Nytmat.

Kilde: Annicaommat.wordpress.com
Kilde: Annicaommat.wordpress.com

Annica om mat har disket opp en frisk sommersalat med jordbær, avokado og honning vinagrette, som hun serverer med årets første villaks. Ut ifra bildene tror vi på henne når hun skriver at det smaker himmelsk!

Kilde: Cupandcakesblogg.blogspot.no
Kilde: Cupandcakesblogg.blogspot.no

Den unge bakeprinsessen Mari fra Sørlandet inspirerer til søt sommerfølelse med jordbær og ostekake cupcakes. Den sprø kjeksbunnen og myke kremostfrostingen gir smaken av deilig ostekake, mens de friske jordbærene inni gjør cupcakesene saftige og friske.

Kilde: Momsemat.blogspot.no
Kilde: Momsemat.blogspot.no

Ingenting smaker bedre i sommervarmen som is – enda bedre er det når den er hjemmelaget. Matblogger Gunn-Helen har kombinert de to beste sommersmakene i én sorbetis. Lag isen mens det fortsatt finnes rabarbra, oppfordrerer hun på bloggen Momsemat.

Nyt jordbærsesongen, og ikke glem å dele bildene med oss på Instagram ved å merke dem med #godtno!

Publisert: 03.07.2013 kl. 09:29
Oppdatert: 03.07.2013 kl. 11:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?