Lise Finckenhagens mettende, kjøttfrie retter

21. februar 2020Aktuelt
RETTER SOM METTER: Pastagrateng med sopp eller gresskarsuppe er begge grønnsaksretter med masse smak. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
RETTER SOM METTER: Pastagrateng med sopp eller gresskarsuppe er begge grønnsaksretter med masse smak. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Prøv en deilig pastagrateng med sopp, knasende råkost-sandwich eller varmende gresskarsuppe med nudler. 

Gode, fristende, friske retter som metter, det liker vi! Med fyldige smaker og noe å «bite i», er ikke savnet etter kjøtt påtrengende.

Pasta- og soppgrateng er skikkelig komfortmat med masse god soppsmak og en kremet ostesaus. Gratinert i ovn og toppet med varmt salviesmør er dette en rett som er en romantisk fredagskveld verdig.

Litt mer lunsjegnet er sandwichen med fargerik «råkost», fint skårede grønnsaker er alltid hyggelige og knasende sprøtt. Litt ekstra sødme og friskhet blir det når du marinerer gulrøttene (eller hurtigsylter om du vil) og lager en superenkel dressing til rødbetene.

Gresskar er en grønnsak som kanskje kan virke litt ukjent for noen. Se om du får tak i det pæreformede butternut-gresskaret, også kalt flaskegresskar. Det er enkelt å jobbe med, har en flott farge og får en fløyelsmyk konsistens etter varmebehandling. Får du ikke tak i gresskar kan søtpotet, gulrot eller kålrot (eller kanskje en blanding) fungere som et godt alternativ. Hvor spicy suppa blir avhenger av chilimengden som brukes, og på grunn av den naturlige sødmen i gresskaret er det viktig med noen gode dråper limesaft for å skape balanse i smakene.

For med balanse i smakene blir det balanse i kroppen, eller man kan i hvert fall håpe at det stemmer.

Publisert: 21.02.2020 kl. 15:02


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?