Til hovedinnhold

Herman (11) og Lucas (11) drømmer om å bli konditorer

KONDITORSPIRER: Herman Anker Gusfre (til venste) og Lucas Fernando Storaunet pleier vanligvis å bake sammen, men i disse dager har det blitt på vært sitt kjøkken. Begge to håper å en dag kunne bli konditor, og leve av å trylle frem deilige bakverk. Foto: Privat
KONDITORSPIRER: Herman Anker Gusfre (til venste) og Lucas Fernando Storaunet pleier vanligvis å bake sammen, men i disse dager har det blitt på vært sitt kjøkken. Begge to håper å en dag kunne bli konditor, og leve av å trylle frem deilige bakverk. Foto: Privat

– Det startet egentlig med at jeg så på mamma og pappa bake, forteller Herman Anker Gusfre (11) fra TV-serien «Bakebananas». Sammen med kompisen Lucas Fernando Storaunet (11) starter de nå er en egen bakeblogg. 


– Følg oppskriften, og begynn med noe enkelt, er guttene beste tips til andre som vil lære å bake.

Denne våren er de deltagere i programmet «Bakebananas» på TV 2 og TV 2 Sumo, en bakekonkurranse for barn hvor de konkurrerer på lag i en rekke ulike utfordringer. Kompisene fra Drammen, Herman Anker Gusfre (11) og Lucas Fernando Storaunet (11), er to av deltagerne som har smittet seerne med sin bakeglede.

Godt har har allerede tipset om hvordan du kan bake sammen med barna dine for å skape et avbrekk fra hjemmeskole og skjermtitting. Og selv om skole og barnehage nå så smått åpner igjen, så har karantene-bakingen kanskje gitt mersmak hos barna, og gitt dem lyst til å lære mer?

Artikkelen fortsetter under bildet.

I AKSJON: Her er guttene i dyp bakekonsentrasjon under konkurrasen Bakabananas som i disse tider sendes på TV2, tidlig lørdag morgen, samt streames på TV Sumo. Foto: TV2
I AKSJON: Her er guttene i dyp bakekonsentrasjon under konkurrasen Bakabananas som i disse tider sendes på TV2, tidlig lørdag morgen, samt streames på TV Sumo. Foto: TV2

– Alt blir bedre med krem!

Bakekompisene har flere tips å dele.

– Mitt beste tips er å prøve seg litt frem og ta litt sjanser. Noen ganger blir det ekkelt, andre ganger blir det perfekt. Men samtidig kanskje ikke prøve seg på en tårnkake eller en konfektkake når man ikke har bakt før. Prøv deg heller på noe litt lettere, sier Gusfre.

– Gå for brownie, vafler eller muffins, sier Storaunet. Og fortsetter:

– Mitt beste tips er å følge oppskriften, men man kan samtidig endre litt på den. For eksempel hvis du lager sjokolademuffins så kan du tilsette litt vanilje for ekstra smak.

– Men hvis man skal endre litt på oppskriften er det viktig at man for eksempel ikke tilsetter mer mel fordi man vil ha flere muffins. Da blir de bare tørre, sier Gusfre, og legger til enda et tips:

– Som Schakenda (Morten Schakenda, forfatteren bak boken «Om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom», jour. anm.) skriver i sin bok: «Alt blir bedre med krem!».

Storaunet mener det er viktig å være løsningsorientert.

– Det står så ofte at du trenger de og de redskapene for å kunne følge oppskriften, men du kan heller finne andre muligheter hvis du ikke har det som står. Vil du lage vafler, men du mangler veffeljern, bruk heller et toastjern, tipser han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SJOKOMUFFINS: Herman Anker Gusfre deler sin oppskrift på sjokolademuffins med store sjokoladebiter med Godts lesere. Her er han i full gang med bakingen. Foto: Privat
SJOKOMUFFINS: Herman Anker Gusfre deler sin oppskrift på sjokolademuffins med store sjokoladebiter med Godts lesere. Her er han i full gang med bakingen. Foto: Privat

Kokebøker på ønskelista

Til tross for sin unge alder har guttene hatt bakeinteressen lenge. Gusfre har interessert seg for baking siden han var seks år.

– Det startet egentlig med at jeg så på mamma og pappa bake og da likte jeg å se på bildene i kokebøkene deres, og så ble det til at jeg begynte å ønske meg mine egne kokebøker, sier han.

Storaunet sier seg enig i at interessen hans også oppsto da han så foreldrene sine bake.

– Jeg synes det var morsomt å se på de lage ting og få lov til å være med å hjelpe til, og de fleste liker jo kaker. Men jeg synes også det er veldig gøy å lage mat, ikke bare baking, legger han til.

– Hva er det som er så morsomt med baking?

– Egentlig bare det at man blander flere ingredienser, som egg, mel, sukker og kakao, også får man noe godt ut av det. Selve den prosessen, at man lager noe fra bunnen av, synes jeg er veldig gøy, sier Gusfre.

På spørsmål om hva de ikke synes er fullt så gøy med å bake er guttene helt enige.

– Vaske opp! Det er vår største svakhet når vi baker sammen, ingen av oss liker det. Derfor prøver vi å bruke så lite redskaper som mulig, i alle fall når det kommer bakeboller og sånt som tar lengre tid å vaske opp.

– Men man få det gjort, og jo fortere du lærer deg å vaske, jo mer får du lov til å bake, råder Gusfre.

– Hva liker dere best å bake da?

– Vi er veldig glade i å lage snickerskake, også baker jeg en del sjokolademuffins fordi det er familiens favoritt her hjemme, sier Gusfre, og avslører at hemmeligheten hans er å bruke ekstra mye sjokolade og at han steker de rett før servering.

– Jeg liker å lage «Tres Leches Cake» som er en meksikansk kake med sukkerbrød med kondensert melk og krem på toppen, forteller Storaunet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SNICKERSFAVORITT: Begge guttenes bakefavroritt er snickerskake. Lucas Fernando Storaunet deler nederst i saken sin oppskrift på favorittkaken. Foto: Privat
SNICKERSFAVORITT: Begge guttenes bakefavroritt er snickerskake. Lucas Fernando Storaunet deler nederst i saken sin oppskrift på favorittkaken. Foto: Privat

Konditor-drøm

– Vi skal lage en blogg som skal hete «Bakegutta», hvor vi skal legge ut ulike oppskrifter, sier begge guttene.

Storaunet fortsetter:

– Vi pleier for det meste å følge andre sine oppskrifter, men de kan vi jo ikke legge ut på bloggen, så derfor mikser vi sammen ulike oppskrifter. For eksempel oppskriften på snickerskaken vi pleier å bake, som er en av våre favoritter, er en vandreoppskrift som ingen har sagt at er sin oppskrift. Derfor kan vi si at den er vår, ler han.

– Hva ønsker dere å bli når dere blir eldre da?

– Jeg vil helst jobbe som kokk, eller kanskje konditor. Men jeg synes også å være fotballspiller eller samfunnsøkonom virker gøy, sier Storaunet.

– Jeg har lyst til å bli konditor eller studere medier og kommunikasjon. Jeg har hørt at det er et kult fag og man lærer og ta bilder. Også er jeg veldig glad i kommunikasjon, sier Gusfre.

Her er guttenes oppskrifter - som selv voksne kan klare å lage:

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?