Bestemors beste retter: Kålruletter, selleri- og eplepuré og brødpudding
På mormors kjøkken var det aldri en wok, men god og enkel tradisjonsmat fylt med omsorg og historie.
Hun var ikke spesielt opptatt av gode olivenoljer, fnyste av kebab og rakk aldri å forelske seg i sushi. Trang økonomi, utnyttelse av råvarer og næringsinnhold var stikkordene for hennes kjøkken.
Likevel klarte hun i alle år å vekke våre sanser. Det var ikke gourmet, nei det var så mye mer. Omsorg, kjærlighet, kultur og historier servert rykende varmt.
I dag hedrer jeg min mormor med to av hennes favoritter, nemlig kålruletter og brødpudding. Fantastisk godt begge deler.
Det er tid for å løfte våre bestemødres retter frem fra glemselen og gi dem den oppmerksomheten både maten og bestemødrene fortjener.
Kålruletter representer gammel tradisjonsmat, og er enklere å lage enn du tror. Denne varianten er laget med savoykål som gir en frisk farge til maten.
Selleri- og eplepuré får en ekstra piff med hjemmelaget persilleolje. Puréen er nydelig tilbehør til alle typer kjøtt, særlig vilt nå på høsten.
Brødpudding er enkelt å lage og en god, gammel dessertklassiker. Denne brødpuddingen er laget med julekake, men den kan også erstattes med boller, kanelboller, brioche, vørtekake eller loff.
Følg Lise på Instagram for bak i kulissene- og inspiserende matbilder! Og ikke glem å følge Godt på Instagram og Facebook for matinspirasjon og daglige oppdateringer.
Publisert: 25.10.2013 kl. 07:45
Lag deg en gratis konto