Inviter til gresk aften med lammespyd, tzatziki og gresk salat med vannmelon
Er du i ferd med å gå inn i feriemodus om dagen? Godt «varmer» opp med retter som smaker av sol og Hellas-ferie.
Lengselen etter late dager i solen fra en skyfri himmel er påtrengende. Et liv i shorts og sandaler, et bord omgitt av olivenlunder med utsikt mot et asurblått hav, er det livet jeg elsker å leve.
Har du spist noe deilig i syden eller her hjemme i sommer? Del dine matbilder med #godtno og vi plukker bildet til forsiden vår.
Tross en gresk økonomi i knestående, og en gastronomi blottet for kunstnerisk dandering, klarer likevel Hellas å friste meg med sin grenseløse gjestfrihet og en stor porsjon sjarm. Det finnes dager hvor det føles godt å sitte på en slitt pinnestol og drikke sin vin fra et kjøkkenglass.
Ukens suvenir
Har du tenkt deg til Hellas, eller middelhavsområdet generelt, er det en ting du bør kjøpe med deg hjem og det er flotte kvaster med tørket oregano. Oregano er en av de få urtene jeg faktisk foretrekker tørket fremfor frisk. Kjøp med deg en kvast eller to og opplev at det kan være ganske så store smaksforskjeller på tørket oregano.
Gresk salat med vannmelon og tzaziki og hummus
Lammespyd og fylte aubergine med mynte-dressing
Jordbær- og melonsalat med krokan og yogurt
Som en frisk avslutning på Godts greske aften kliner vi til med en deilig fruktsalat med frisk yogurt og knasende hjemmelaget krokan. Prøv oppskriften her.
Publisert: 28.06.2013 kl. 08:41
Oppdatert: 29.06.2013 kl. 12:46
Lag deg en gratis konto