Til hovedinnhold

Matblogger Trines beste 17. mai-kake

7. mai 2013Aktuelt
FESTKAKE: Sjokoladebunn, krem, friske bær og knasende marengs. Matblogger Trine Sandbergs festkake er en sikker vinner. Foto: Trine Sandberg
FESTKAKE: Sjokoladebunn, krem, friske bær og knasende marengs. Matblogger Trine Sandbergs festkake er en sikker vinner. Foto: Trine Sandberg

I over 18 år har Norges største matblogger Trine Sandberg (48) satset på samme kake på 17. mai. Her får du oppskriften og tips til å vinne konkurransen om å bake Norges beste 17. mai-kake.

DELTA: Klikk her for å sende inn din oppskrift. Skriv inn ingredienser og fremgangsmåte i tekst-feltet, og last opp et bilde hvis du har. Lykke til!
DELTA: Klikk her for å sende inn din oppskrift. Skriv inn ingredienser og fremgangsmåte i tekst-feltet, og last opp et bilde hvis du har. Lykke til!

NB! Konkurransen er nå avsluttet og vinneren vil bli offentliggjort 14. mai. Tusen takk til alle som deltok!

Trebarnsmoren fra Lørenskog er kjent over hele landet for TRINES Matblogg, en side Sandberg driver ved siden av jobben som jurist. I høytidene står imidlertid familie og mat helt i fokus, og på 17. mai er Sandbergs tradisjonsrike favorittkake høydepunktet. Kaken byr på sjokolade, krem og friske bær med pynt av marengs.

Godt lanserte mandag jakten på Norges aller beste 17.mai-kake, hvor premieren er heder og ære på VGs plattformer og en ny kjøkkenmaskin fra Kenwood.

Les om «Hele Norge baker»-vinner Ida Grand Jansens beste 17.mai-kake og vinnertips her.

Trine oppfordrer alle til å delta.

- Det er helt klart mange flinke kakebakere i Norges land, og er du en av dem så er det jo dumt at gode kakeopplevelser ikke blir delt med andre kakemonser. Gode kakeopplevelser er til for å deles, sier hun til Godt og legger til:

- Gjør det enkelt, og fokuser heller på smak enn at det skal være så fancy!

Sandberg mener at en 17.mai-kake skal bære preg av sesongens råvarer.

- Frukt og bær syns jeg er viktig, helst i flaggets farger. Ved baking er det generelt lurt å følge oppskriften og smake litt underveis.

- 17. mai-maten må være enkelt. Maten må kunne lages dagen før slik at du bare trenger å lage ferdig tilbehøret før selskapet starter, tipser den drevne hobbykokken.

- Du har laget 17. mai-kaken din i 18 år, hva er det som gjør den så god?

- Den har en veldig god sjokoladebunn. Og så er det kombinasjonen av krem, frukt og marengs. Kaken er veldig mektig, men samtidig blir den frisk av all frukten. Den rekker til mange gjester, og mange sier til meg at de baker den til barnedåp og andre store begivenheter også, sier Trine til Godt.

BLOGGDRONNINGEN: Trine Sandberg oppfordrer deg til å delta i kakekonkurransen. Foto: Tone Georgsen Herregården
BLOGGDRONNINGEN: Trine Sandberg oppfordrer deg til å delta i kakekonkurransen. Foto: Tone Georgsen Herregården

- Hva slags drikke vil du anbefale til kaken?

- Server gjerne bobler til.

- Og noen tips til selve bakeprosessen?

- Når du lager sjokoladekremen er det viktig ikke å røre mer enn nødvendig, og fløtekremen må ikke piskes for lenge.

Dette bil dommerne ha!

Norges beste 17.mai-kake er frisk og har et snev av vår, ifølge Godt-kokkene Jon Krog Pedersen og Lise Finckenhagen. De skal kåre vinneren av VGs store kakekonkurranse.

- Jeg er veldig glad i friske kaker til 17. mai. Kaker som innbyr til fest og moro, uten at de blir for tunge, sier Jon Krog Pedersen som er matansvarlig i Godt.

Han presiserer at når det kommer til smak, er det enkle ofte det beste.

- En 17. mai-kake handler om å lage en kake som er enkel nok til at du smaker alle ingrediensene og at disse spiller fint mot hverandre. Ikke less på med smaker, men gjør det enkelt. Presentasjonen er også litt viktig for meg. En 17. mai-kake må se delikat ut og være gjennomført, sier Jon.

Mangeårig matspaltist i VG og kokebokforfatter Lise Finckenhagen etterlyser det våryre.

- 17. mai handler om tradisjoner så jeg er åpen for alle typer kaker bare de gir meg vårfølelse. Jeg elsker kaker! Alle slag, innrømmer hun, men de må ikke bli for søte, og ikke for tunge.

Lykke til!

Publisert: 07.05.2013 kl. 16:14
Oppdatert: 10.05.2013 kl. 13:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?