Til hovedinnhold

De mest populære oppskriftene på Godt i 2019

20. desember 2019Aktuelt
TOPP 10: Kremet pasta med kylling og gulrotkake i langpanne er blant favorittene på Godt i 2019. Foto: Sara Johannessen Meek / Kristine Ilstad/Det søte liv (www.detsoteliv.no)
TOPP 10: Kremet pasta med kylling og gulrotkake i langpanne er blant favorittene på Godt i 2019. Foto: Sara Johannessen Meek / Kristine Ilstad/Det søte liv (www.detsoteliv.no)

Saftige langpannekaker og pastaretter dominerte listen over lesernes favoritter i året som gikk. 

I 2018 var det sveler, softis og bananpannekaker som toppet listen over de mest leste oppskriftene på Godt. Flere av toppfavorittene var gjengangere i året som akkurat er omme, men også flere nykommere er å se på listen.

I tillegg til frokostfavoritter og varmende middager, var det langpannekaker og kremet pasta som var mest lest på Godt i fjor.

Her har vi samlet de ti mest populære oppskriftene i 2019:

10. plass: Kremet pasta med kylling

Helt nederst på listen finner vi en populær pastarett med masse smak som inneholder kylling, bacon, samt fløte og parmesan for den gode, fyldige smaken. Denne middagen passer like godt til hverdags som til helgekosen.

9. plass: Thaisuppe med kylling og kokosmelk

Denne oppskriften på thaisuppen signert matblogger Silje Feiring har holdt stand i flere år, og har vært på Godt-topplisten både i 2017 og 2018. Ikke overraskende - den er både enkel å lage og full av gode smaker.

8. plass: Makaronigrateng med kjøttsaus

En saftig og varmende grateng toppet med smeltet ost er sjelden feil. Og dette er nok en oppskrift som på tredje gang på rad har funnet veien til listen over mest populære oppskrifter på Godt. Tidligere har den tronet øverst før den falt ned til en femte plass i fjor.

7. plass: Karamellkake i langpanne

Karamellkaken til vår bakespaltist Kristine Ilstad er en nykommer som først ble publisert på Godt.no i sommer, men har allerede rukket å bli en favoritt blant mange. Kombinasjonen av myk kake med karamellglasur med hint av kaffe gjør denne til en av de klare favorittene blant langpannekaker, ifølge Ilstad.

6. plass: Maria Skappels speltbrød uten elting

Maria Skappel husker ikke selv hvor hun fant oppskriften, men brødet er en av de mest populære brød-oppskriftene i Godt-basen. Uten elting er brødet enkelt å røre sammen, og resultatet er et saftig brød som passer like godt i matpakken som tilbehør til suppe.

5. plass: Krydderkake med kaffe- og sjokoladekrem

Nok en langpannekake på topp ti. På femteplass finner vi en krydderkake toppet med kaffe- og sjokoladekrem. Den myke, fyldige kremen passer perfekt til den gode kryddersmaken i kaken.

4. plass: Kremet pastasalat

Pastasalat er populært både på koldtbordet og til lunsj. De kan dessuten varieres i det uendelige. Godts mest populære pastasalat er basert på en kremet saus med lettrømme, majones, lake fra sylteagurk og finkuttet sylteagurk.

3. plass: Fjord1s sveler

Fergeselskapets svelerøre er kanskje landets mest kjente. Oppskriften på svelene og smørkremen som selges ombord ble delt med Godt i 2015. Svelene har falt ned to plasser siden 2018, men er tydeligvis fortsatt en favoritt blant mange.

2. plass: Gulrotkake i langpanne med ostekrem

«Det søte liv»-Kristines store gulrotkake i langpanne er populær året rundt. Denne varianten inneholder hverken nøtter, rosiner, mye krydder eller annet som forstyrrer den rene gulrotkakesmaken. Med et tykt lag ostekrem på toppen, skjønner vi godt at kaken har kapret andreplassen.

1. plass: Sunne bananpannekaker

Helt på toppen troner Ida Gran-Jansens sunne bananpannekaker. Ikke bare er de gode til frokost eller kvelds, men også en ypperlig måte å bruke opp de overmodne bananene på.

Publisert: 20.12.2019 kl. 15:12


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?