Det beste jeg vet med Henrik Thodesen

3. mai 2022Aktuelt
Komiker og skuespiller Henrik Thodesen på premieren av «Ikke lov å le på hytta».
Komiker og skuespiller Henrik Thodesen på premieren av «Ikke lov å le på hytta».
Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Hjemmelaget chilisaus, salt lakris og kjøkkenpinsett er tre av tingene Henrik Thodesen setter pris på i livet.

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjente fjes, kokker og influensere. Tidligere har blant annet kokk Reneé Fagerhøi, skuespiller Emilie Skolmen og slottskokk Nicolai Lundsgaard snakket om sine matvaner. Denne gangen snakker vi med komiker og «Camp Kulinaris»-vinner Henrik Thodesen, som for tiden er aktuell med podkasten Bagateller med Jannicke Weeden.

– Gratulerer med «Camp Kulinaris»-seieren!

– Takk, det er veldig gøy når man vinner noe. Det er så lenge siden jeg vant, at jeg nesten hadde glemt det da det kom på TV. Men det var veldig gøy, jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger.

– Så, hva er din favorittfrokost?

– Jeg elsker å lage huevos rancheros hvis jeg har laget quesadillas kvelden før. Jeg gleder meg faktisk til frokost neste dag hver gang jeg lager quesadillas.

– Så du liker quesadillas mer enn «klassisk» taco?

– Ja, det er jo mye bedre.

– Hva er din favorittmiddag, da?

– Det synes jeg er veldig vanskelig, litt sånn «Sophie’s choice»; Det er vanskelig å sette biff med hasselbackpoteter opp mot tikka masala, for de har sine kvaliteter begge to. Det har en bra pizza òg.

– Så du har egentlig ikke et klart svar her?

– Ja, nei, for alle kan være jævlig vonde og! Men vi kan godt si piggvar, lammekarré, biff og tikka masala.

– Det høres ut som en bra buffé!

– Jeg vil ikke ha dette på buffé. Når ble denne fisken stekt, liksom.

– Forstår hva du mener. Har du en favorittdessert, da?

– Kjartan lagde en dessert på «Camp Kulinaris» som jeg har laget fire-fem ganger i ettertid fordi den var så god: En slags hvit sjokolademousse-kake-ting med en jordærsorbet oppå. Ellers er sjokoladefondant vanskelig å slå også.

– Hva er favorittkaken din?

– Jeg må alltid lage ostekake med blåbær og gelélokk til gjengen på 17. mai. Ellers finner du verdens beste ostekake på Dr. Kneipps i Oslo.

– Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Jeg er ekstremt altetende på godteri, og spiser alt av sjokolade, vingummi og lakris. God lakris er kanskje aller best, så da sier vi lakris! Salt lakris. Har du vært i Amsterdam?

– Nei?

– De selger lakris på apotekene der. Det er liksom førti forskjellige saltlakriser og førti forskjellige søte.

– Det høres helt fantastisk ut. Hva er det beste du kan få servert?

– Jeg merker veldig fort hvor mye kjærlighet som er lagt inn i det som blir servert. Jeg vil ikke at noen som hater lammekarré skal servere meg lammekarré. Jeg vil ha servert det du elsker å lage.

– Hva foretrekker du å lage selv?

– Jeg og en som heter Finn er de to som alltid lager mat i vennegjengen. Vi har hele tiden som mål å prøve nye ting, og vi prøver å imponere de andre. Så vi må alltid «uppe gamet». Det har faktisk blitt en ukultur at vi må imponere gjengen, for nå har de blitt veldig satt og blaserte.

Thodesen ble for alvor kjent gjennom programmet «Torsdag kveld fra Nydalen».
Thodesen ble for alvor kjent gjennom programmet «Torsdag kveld fra Nydalen».
Foto: Trond Solberg/VG

– Har du en favorittsesong?

– Høst er veldig bra, med både rotgrønnsaker og lam.

– Jeg tror aldri noen har svart vinter på dette spørsmålet.

– Men skreien er jo fantastisk på vinteren. Og på sommeren er det grilling og alt er lett, og du har nykål og nypoteter. På høsten er det lam, og så kan man lage chilisausene sine.

– Hvilke chilisauser?

– Jeg er veldig glad i å fermentere og lage egen chilisaus. Hjemme hos Sigrid Bonde Tusvik har de drivhus med masse chili, så der får jeg alltid en haug med forskjellige typer.

– Har du vurdert å selge på flaske?

– Da må jeg nok utvide fra Elin Bondes (Sigrid Bonde Tusviks mor journ.anm.) chilibusker.

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Jeg synes alle sier kniv, så det er gøy å svare noe annet. Kanskje jeg kan svare sånn kjøppenklype? Eller en skjesleiv, altså en tresleiv med slikkepott-tupp – en slikkeskje? Jeg er også ekstremt glad i thermapennen min, et termometer som måler temperaturen med én gang.

– Det hadde jo også vært litt gøy å svare pinsett, siden de som så på «Camp Kulinaris» så at jeg var litt pirkete. Sebastian Solberg hadde ledd seg i hjel hvis det bare sto «pinsett».

– Hva hører du på når du lager mat?

– De andre i gjengen kaller oss «techno-kokkene», siden vi hører på mye housemusikk, deep house og tech house. Alene, derimot, går det kanskje ikke alltid i hard dansemusikk.

Thodesen og makker Odd-Magnus Williamson som karakterene Tina og Bettina.
Thodesen og makker Odd-Magnus Williamson som karakterene Tina og Bettina.
Foto: Robert S. Eik/VG

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Mammas spaghetti med kjøttdeig. Den ble laget med sånn frossen kjøttdeig i pølse med plast rundt. Først ble det tint i mikrobølgeovnen, og så kokt «slash» stekt i stekepanne med løk og hvitløkspulver, og to bokser hermetisk tomat. Det var den beste kjøttdeigen du kunne få!

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Jeg skjønner ikke meg selv helt, for noen ganger kan jeg stå to timer og lage middag til meg selv og kose meg med det, og andre ganger spiser knekkebrød til middag. Det er egentlig litt skuffende at det er sånn.

– Hva spiser du aldri?

– Fjordland, altså middager som er sånn «her er alle elementene ferdig laget». Nå kom jeg forresten på hva som er det aller beste jeg vet! Det er pannekaker med blåbær på tur. Jeg tar med røre på tur når jeg drar ut i Østmarka og buldrer. Det er helt rått.

Publisert: 03.05.2022 kl. 16:28
Oppdatert: 09.05.2022 kl. 13:49


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?