Esben Holmboe Bang åpner sin første bar

18. august 2021Aktuelt
SATSER VIDERE: Maeemo-sjef Esben Holmboe Bang skal nå servere cocktails.
SATSER VIDERE: Maeemo-sjef Esben Holmboe Bang skal nå servere cocktails.
Foto: Line Møller

«The Conservatory» blir navnet på Maaemo-sjef Esben Holmboe Bangs nye cocktailbar i Bjørvika.

Etter suksessen med The Vandelay er Holmboe Bang snart klar til å åpne enda et nytt sted i hovedstaden. Ryktene om en bar har svirret en stund allerede.

Men nå er det altså klart at det blir en klassisk cocktailbar, som han åpner sammen med bartender Anne Maurseth, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har drukket hennes drinker i mange år, hun har alltid vært min favorittbartender. Det handler ikke om å være kul, men om å levere ordentlig håndverk. Min businessplan var å få tak i Anne. Hvis ikke hun var med, ville jeg ikke åpne, sier Holmboe Bang til næringslivsavisen.

Lang erfaring

Maurseth er i dag daglig leder og medeier for Youngstorget-baren «Andre til høyre», men har over 13 års erfaring fra bransjen.

Planen er at de på «The Conservatory» skal ta i bruk Maaemos smaksunivers og utviklingskjøkken. I tillegg til drinker vil det også bli mat. Dato for åpningen er foreløpig litt uklar, men det blir trolig en gang i september.

Ifølge DN åpner Holmboe Bang – som det også nå en stund har vært snakket om i restaurantmiljøet – enda en restaurant senere i år, samtidig som arbeidet med å åpne en restaurant i Kina fortsatt pågår.

BYTTER BARDISK: Anne Maurseth skal lede Holmboe Bangs nye cocktailbar. Her fra «Andre til høyre» på Youngstorget.
BYTTER BARDISK: Anne Maurseth skal lede Holmboe Bangs nye cocktailbar. Her fra «Andre til høyre» på Youngstorget.
Foto: Johanna Siring

Flere nyåpninger

Holmboe Bang er ikke alene om å ha nyåpningsplaner i Oslos restaurantverden, til tross for et beintøft fjorår for bransjen. 21. august åpner Kastellet i Hegdehaugsveien, hvor Hanne Rutgerson blir kjøkkensjef med We Come In Peace i ryggen. 25. august åpner restaurantgruppen The Core, dørene til den meksikanske resturanten La Mayor i Oslo sentrum.

Forrige uke åpnet Muma på det nye Munch-museet med lunsjserveringen – og snart blir det også mulig å få middag der.

Forrige uke åpnet også skipensjonist Thomas Alsgaard og teamet bak Cru og Ludo på Majorstua, bistroen Coucou på Solli Plass.

Grünerløkka har fått et nytt meze-sted etter at Zarathustra Meyhane nylig ble åpnet av Nevzat Arikan, som blant annet også står bak Trattoria Popolare og Nedre Foss gård.

Via Village – en ny foodcourt i Vika åpner dørene 17. september, hvor blant annet Nud Dudiah, som står bak Breddos Tacos og Løkka Deli skal åpne thaistedet Prik.

Publisert: 18.08.2021 kl. 09:54
Oppdatert: 18.08.2021 kl. 13:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?