Lise Finckenhagen: Bak sammen

5. november 2021Aktuelt
SKJØNNE FORMER: Kjeks med hjerter og stjerner både ser fine ut og smaker godt.
SKJØNNE FORMER: Kjeks med hjerter og stjerner både ser fine ut og smaker godt.
Foto: Andrea Gjestvang/VG

Kvalitetstid og felles prosjekter på kjøkkenet er en nydelig førjulsaktivitet. Ekstra hyggelig er det når man tryller frem noen skikkelig godt.

Det er mye læring i å slippe til de yngste med desilitermål og vekt. For ikke å snakke om viktigheten av å mestre både eplekake og gjærdeig - det er virkelig noe å ta med seg videre i livet.

Noe som også funker utmerket som julegodis er «kjøleskap-sjokoladekake». Som navnet tilsier er dette en kake som ikke trenger stekeovn – bare kjøleskap.

Rør inn det du liker best av nøtter, tørket frukt, kjeks og marshmallows, avkjøl og del opp i ujevne biter før servering.

Saftig eplekake smaker ekstra godt med litt krem på.
Saftig eplekake smaker ekstra godt med litt krem på.
Foto: Andrea Gjestvang

Bare duften av eplekake er i grunnen ganske så uimotståelig. Bruk norske epler så lenge det er sesong, bedre eplesmak finnes ikke.

Velg også ekte kanel for smakens skyld. Ja, ekte kanel er både mer aromatisk og sødmefull. Tenk også på det når du baker gjærbakst med sukker og kanel i svingene, eller denne gangen riktignok i «brettekantene».

Et annet tips er å blande hvitt og brunt sukker i oppskriften, for da får fyllet en kraftigere smak av karamell.

Og når du lager bollene på denne superenkle måten er det dessuten ingenting av fyllet som flyter ut på brettet. Alt suges opp og gjør baksten saftig, søt og klissete. Akkurat sånn som veldig store «barn» på min alder også liker.

Og når vi først er i gang med julebaksten kan jeg anbefale stjerne- og hjertekaker. Både fasongen og fyllet er det lov å leke seg med altså. Barnlig glede blir det uansett.

Publisert: 05.11.2021 kl. 12:04


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?