Lise Finckenhagens mettende middagssalater

15. mars 2019Aktuelt
FRISKT OG GODT: Sprø «cæsarsalat» med stekt halloumi og salat med bakte rødbeter, avokado og fetaost er begge fulle av smak.
FRISKT OG GODT: Sprø «cæsarsalat» med stekt halloumi og salat med bakte rødbeter, avokado og fetaost er begge fulle av smak.
Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Prøv en asiatisk nudelsalat, bakt rødbetsalat med feta eller en ny vri på cæsarsalaten når du lengter etter noe friskt og smaksrikt.

Med lysere tider foran oss øker også lysten på noen «lettere» middagsalternativer. Ikke det at den mye omtalte «sommerkroppen» skal på plass, her er det helårskroppen som regjerer, men den har også stor glede av noe godt, friskt og lekkert. Og da passer det jo helt perfekt med en sprø, saftig og mettende salat.

Thai- og vietnamesisk-inspirerte nudelsalater (eller nudelsalater generelt) inneholder alt jeg lengter etter når behovet for noe ordentlig digg melder seg, og at det er sunt i tillegg er i grunnen en ren bonus.

Dagens utgave har hentet mange elementer fra klassikeren «lemongrass beef salad», men dette er en juksevariant hvor strimlet biffkjøtt og marinering er byttet ut med stekt karbonadedeig - godt krydret med sitrongress og hvitløk og smakt til med limesaft, chili og sesamolje. Friskt og spicy på én gang. Toppet med sprø grønnsaker i tynne strimler, hakkede peanøtter, mynte og koriander blir dette en forenklet utgave det er lett å like. Som alltid med asiatisk mat kan ingredienslisten fort se litt avskrekkende ut, men husk det er lov å trikse og mikse litt på egenhånd også (sånn hvis du skulle mangle en ingrediens eller to).

Bakt rødbetsalat med avokado og fetaost er like rik på smak som den er intens på farge. Rødbeten er rett og slett en utrolig spennende grønnsak som kan tilberedes på veldig mange ulike måter. Når du baker dem i ovnen forandrer de fullstendig karakter og får en dyp og sødmefull smak. Drypp godt med balsamicoeddik og olivenolje over rødbeten før baking, krydre med salt og pepper og la et par knuste hvitløksfedd få være med. Et dryss av knuste fennikelfrø eller spisskummen er også veldig godt. Det eneste som kan være litt styrete med rødbeten er at den som sagt avgir enormt med farge. Bruk gjerne engangshansker når du jobber med dem, eller gni rosa hender med litt sitronsaft for å fjerne fargen.

Cæsarsalat er muligens verdens mest berømte salat og det er ikke få tvister den har vært utsatt for opp gjennom årene. Vel, her kommer en til, med stekt halloumi, syltet rødløk og litt kefirmelk i dressingen. God middag!

Publisert: 15.03.2019 kl. 14:32
Oppdatert: 18.03.2022 kl. 12:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?