Til hovedinnhold

Åpningen av Oslo Street Food: – Det var crazy travelt

GAMLE TORGGATA BAD: Det som tidligere var en svømmehall er nå blitt et trendy serveringssted med street food fra flere av verdens hjørner. Foto: Frode Hansen/VG
GAMLE TORGGATA BAD: Det som tidligere var en svømmehall er nå blitt et trendy serveringssted med street food fra flere av verdens hjørner. Foto: Frode Hansen/VG

I helgen åpnet Oslos nyeste mathall, og det tok bare minutter fra dørene åpnet til lokalet var fullt.


Lunsjrushet er akkurat over, men selv midt i arbeidstiden er det folk som stiller seg i kø for å kjøpe mat fra street food-bodene i den nye mathallen i Torggata. En 360 graders snurr gir synet av mat fra blant annet Ungarn, Filippinene, India, Afrika, Danmark og Mexico.

Den urbane mathallen, Oslo Street Food, som har tatt over lokalene til gamle Torggata bad, hadde åpningshelg denne helgen, og det gikk så det suste.

– Crazy! Det var crazy travelt, det stoppet aldri, sier Dominic Vergara med et stort smil. Han er en av eierne bak KAIN, som selger filippinsk street food.

Åpningshelgen hadde flere tusen besøkende.

– Vi har beregnet at det var mellom mellom syv og ni tusen, forteller styreleder Wilhelm Larsen.

Han er også stifter av Oslo Street Food sammen med Christian Witt og Toni Jørgensen. Daglig leder er Kai Lyche og den kreative sjefen har de hentet fra street food-miljøet i København: Dan Husted. Frank Grosvold er gjengens byggkonsulent.

Artikkelen fortsetter etter bildet

FILIPPINSK STREET FOOD: Dominic Vergara er en av eierne bak KAIN. Foto: Frode Hansen/VG
FILIPPINSK STREET FOOD: Dominic Vergara er en av eierne bak KAIN. Foto: Frode Hansen/VG

Godt forberedt

Åpningen var travel og hektisk, men det var lederne forberedt på.

– Vi var kjempeglade for reaksjonene og tilbakemeldingene fra publikum. Som det skal være på en åpningsdag var det også høyt stressnivå, men stort sett var det en følelse av glede gjennom hele dagen,sier Larsen.

Daglig leder Kai Lyche forteller at det kun tok tre minutter etter dørene åpnet til det var 500 mennesker inne i mathallen.

Også bodeierne var godt forberedt på trykket som ville være under åpningshelgen. Det gjorde ikke at det var mindre stas.

– Det var kjempegøy! Det eksploderte, sier Erik Engebretsen, kjøkkenmedarbeider på Duck It.

Artikkelen fortsetter etter bildet

STIFTER: Wilhelm Larsen er styreleder og en av stifterne bak Oslo Street Food. Foto: Sara Berge Holmberg/VG
STIFTER: Wilhelm Larsen er styreleder og en av stifterne bak Oslo Street Food. Foto: Sara Berge Holmberg/VG

Diana Riz Estensmo fra boden Budapest forteller at det var mer enn én kunde per minutt.

– Det var kø hele tiden, sier hun.

Barndomskompisene Ken Knapstad og Junaid Mohammed er to av tre eiere bak vaffelkonseptet Monkey's Bubble Waffle. De syntes det var «dødskult» at det kom så mange folk.

– Dette blir vår første plattform, forhåpentligvis er det bare starten, sier Mohammed begeistret.

Miljøfokusert

Fordelt utover det 1800 kvadratmeter store lokalet er det sitteplasser til 550 personer. Mye av materialet er gjenbruk, og tallerkener, bestikk og ølglass er resirkulerbare.

– Det er en selvfølge, sånn er det i 2019, sier Lyche om den miljøfokuserte satsingen.

I lokalet finner du til sammen 16 matboder, tre barer og en kaffebar.

– Tanken er at folk skal kunne gå med en pils eller et glass vin i hånden og så kunne bevege seg fritt rundt i lokalet, sier Larsen.

Artikkelen fortsetter etter bildet

BUBBLE WAFFLE: De tre vaffelvariantene «Supernutella», «Banana Party» og «Unicorn». Foto: Frode Hansen/VG
BUBBLE WAFFLE: De tre vaffelvariantene «Supernutella», «Banana Party» og «Unicorn». Foto: Frode Hansen/VG

Over all forventning

Åpningshelgen gikk ifølge Lyche og Larsen som forventet, men dagene etter har derimot gått over all forventning.

– I går var det fullt i lunsjrushet og fullt fra halv fem og utover. Folk koser seg og har gode ting å si, sier Larsen.

Fremover vil lederne opprettholde den gode innsatsen og jobbe med tilbakemeldinger.

– Egentlig skal vi bare gjøre alt bedre. Vi startet jo med fullt hus, så vi skal bare sørge for at de som kommer om en måned eller to måneder også skal få en like bra opplevelse, sier Lyche.

De vil bygge på, forbedre produktet og øke kapasiteten. Rundt påsketider vil de også åpne uteservering, der det vil komme 250 nye sitteplasser.

I ARBEID: De ansatte på Budapest lager skorsteinskake med nutella, iskrem og topping. Foto: Frode Hansen/VG
I ARBEID: De ansatte på Budapest lager skorsteinskake med nutella, iskrem og topping. Foto: Frode Hansen/VG

Tre om Oslo street food:

Julie Maria Skinstad

– Jeg er veganer og er veldig positivt overrasket over det veganske tilbudet. Målet mitt er å prøve ut alt vegansk – men ikke alt i dag, da. Og så synes jeg det er veldig bra med papp og at bestikket er resirkulerbart. Så det er litt mer miljøvennlig.

– Det blir nok et stamsted, sier Julie.

Cecilie Skinstad

– Det er et kult sted, mer «relaxed» og god stemning med musikken.

– Jeg kommer definitivt til å komme hit ofte, sier Cecilie.

Niki Marjerrison

– Det er et bra sted, det har «chill vibes». Det er koselig her.

– Jeg kommer til å være her mye. Det er så mange valgmuligheter, sier Niki.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?