Uventet høy etterspørsel av kyllingfilet
Det er kylling og annet hvitt kjøtt nordmenn vil ha nå.
Mange starter et nytt år med mål om å spise sunt. Salater, gryteretter og varmende supper står ofte på menyen, men også de sunnere kjøttalternativene er populære.
– Januar er høysesong for sunt og magert kjøtt, og i år som andre år opplever vi i denne perioden stor etterspørsel etter kylling, forteller Nina Horn Hynne, kommunikasjonsrådgiver i Meny, til Godt.
I enkelte butikker kan kyllinghyllene være slanke i disse dager. Det kommer av at Prior sliter med råvareoppstrøm.
– Dette har medført at noen av våre butikker er helt eller delvis tomme for kyllingfilet. Situasjonen ser ut til å bedre seg i ukene fremover, sier Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi.
De andre dagligvarekjedene ser ikke ut til å slite med mangel på kylling, men flere av aktørene meddeler at de merker den store etterspørselen.
Snart tilbake
Cornelia Koppang Henriksen, kommunikasjonsrådgiver i Nortura, forteller at det rett og slett bare har vært en uventet høy etterspørsel av kyllingfilet den første uken av året.
– Det kommer til å være godt med varer i butikk igjen mot slutten av uken og inn i neste, sier hun.
Rå kylling
Er du en av de mange som har gått til innkjøp av kylling, kan det være verdt å vite hvordan du skal oppbevare rå kylling. Vi har også tidligere skrevet om hvorfor du aldri skal skylle rå kylling.
Har du kjøleskapet eller fryseren full av hvitt og magert kjøtt kan du for eksempel lage en av disse deilige middagene:
Publisert: 08.01.2019 kl. 15:08
Lag deg en gratis konto