Aldri mer Tab X-tra

1. november 2021Aktuelt
SLUTT: Den siste flasken med Tab X-tra er produsert i Norge.
SLUTT: Den siste flasken med Tab X-tra er produsert i Norge.
Foto: Trond Solberg

Den siste flasken med Tab X-tra er produsert i Norge. Nå jakter tilhengerne på de siste dråpene i butikker rundt i landet.

Nå er det ugjenkallelig slutt!

– Denne brusen er dessverre helt ute av sortimentet vårt. De siste Tab X-tra-flaskene ble produsert her i Norge i uke 38, bekrefter kommunikasjonsdirektør i Coca Cola Norge, Inger Marie F. Ingdahl.

– Det er nok fortsatt mulig å finne noen flasker ute i butikk, men vi har sendt ut de aller siste flaskene fra våre lager, sier Ingdahl.

Tab X-tra ble lansert som et sukkerfritt alternativ til coladrikkere. I Norge ble den først lansert i 1994, men i USA hadde Coca Cola hadde allerede hatt Tab X-tra i salg siden 1963.

UTSOLGT: Kommunikasjonsdirektør i Coca Cola Norge, Inger Marie F. Ingdahl, tror det er få flasker igjen av Tab X-tra ute i butikk.
UTSOLGT: Kommunikasjonsdirektør i Coca Cola Norge, Inger Marie F. Ingdahl, tror det er få flasker igjen av Tab X-tra ute i butikk.
Foto: Ken Ingwersen

Trapper ned

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

– Mange spør om dette virkelig kan være sant og lurer på hvor de fortsatt kan få tak i Tab X-tra, forteller kommunikasjonsdirektøren.

Inne på facebookgruppen «Tab Xtra tilbake i hyllene!» er stemningen dyster. Administrator, Torstein Engevik, må motvillig innse at slaget er tapt og at de siste flaskene forsvinner fra hyllene nå.

Gruppemedlem Kari Bjerknes kan fortelle at hun allerede drakk Tab før de lanserte versjonen Tab X-tra. Og hun sier til Godt at hun tar avslutningen av favorittdrikken hardt.

– Jeg har faktisk allerede begynt å trappe ned, sier Bjerknes.

– Jeg drikker ikke kaffe eller te, så det har liksom alltid vært vann eller Tab. Men der vi pleier å ukehandle har de visstnok noen brett igjen, så nå skal jeg sjekke der i morgen om de fortsatt har noen igjen. Rart når man har vært vant til å drikke tre flasker om dagen, så nå har jeg gått over å drikke maks en per dag, men flere i helgen, forteller Bjerknes.

Boikotter Coca Cola

– Hva blir alternativet?

– Det blir i alle fall ikke noe fra Coca Cola, for de vil tydeligvis ikke ha meg som kunde! Hvis mine gjester vil ha drikke fra denne produsenten får de ta med drikke selv. Hjemme hos meg blir det nå kun servert drikke fra andre produsenter, slår Bjerknes fast.

– Kanskje blir det rett og slett vann. Jeg hører det skal være sunt, spøker Bjerknes.

Foreløpig har ikke Godt-redaksjonen sett noen tilby de siste dråpene av Tab X-tra til blodpris på Finn.no, men det varer neppe lenge før de dukker opp.

Sist i verden

Tab X-tra-produksjonen har blitt lagt ned i land etter land, etter som konkurransen i markedet har tatt seg opp og andre konkurrerende varianter har blitt lansert. Salget av Tab-X-tra har også vært lavt de siste årene.

– Er Norge sist i verden til å legge ned produksjonen?

– Ja, Norge og Spania er de siste landene som har produsert Tab X-tra frem til i høst. Men nå er beslutningen tatt, sentralt i Coca Cola, at den også skulle legges ned her hos oss, sier kommunikasjonsdirektør Ingdahl.

– Hvis man er helt desperat og ønsker å kjøpe sine siste flasker Tab X-tra, hvor bør man dra? Har noen steder i Norge mer Tab X-tra enn andre?

– Det har vi dessverre ikke oversikt over. Det vil selvsagt finnes noe igjen på de ulike utsalgsstedene, men det meste er nok solgt ut, sier Ingdahl.

Publisert: 01.11.2021 kl. 12:44
Oppdatert: 01.11.2021 kl. 14:42


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?