Godt tester viralt knekkebrødtriks
Aldri mer revnede knekkebrød- og spagettipakker. Eller?
Først og fremst – er dette verdens største problemer? Nei, det er de mildt sagt ikke. Men det kan uansett være gøy å lære seg noen snedige triks som kan gjøre hverdagsirritasjonene litt mindre.
Som for eksempel når du skal åpne en pakke knekkebrød, og må åpne den ved hjelp av de små flikene på toppen av pakken. Og så revner den litt nedover siden, og så drysser det knekkebrødstøv ned i den litt for fulle kjøkkenskuffen.
Trikset under har fått fart på TikTok, og kan hjelpe dere som irriterer dere over nettopp dette.
Teknikken går helt enkelt ut på at du forsiktig «brekker» knekkebrødpakken bakover, og dermed skaper en naturlig åpning i papirskjøten på midten av pakken.
Dermed unngår du å måtte rive opp pakken på finurlig vis på toppen, og du får enkelt tilgang på knekkebrødene.
– Vi applauderer denne, for oss, litt nye og effektive måten å åpne en Wasa-pakke på, skriver Monika Thoresen i Barilla Norge i en mail til Godt.
Ifølge henne er den riktige måten å åpne en pakke på, å dra det indre pakningspapiret fra hverandre i den limte skillen på toppen – på langs.
– Meningen er at man da også skal kunne «lime/klemme» igjen åpningen etter at man har forsynt seg med knekkebrød.
Sett over 500.000 ganger
Jane R. Haugli, som står bak videoen og kontoen @fairycakesnorway på TikTok, forteller at hun opprinnelig så trikset hos en svensk tiktoker for en stund siden, men at hun ikke husker navnet.
Nå har klippet hennes blitt sett hele 594 000 ganger på bare noen få dager.
– Jeg hadde ikke trodd det kom til å bli så mange, så det er veldig gøy, forteller bakeren.
Thoresen hos Barilla synes det er gøy at videoen har spredd seg til såpass mange.
– Det tyder på at knekkebrød er noe som engasjerer mange. Det er jo også noe vi har opplevd jevnt og trutt, for eksempel «knekkebrødvalget» hvor folk uttaler seg om hvilken side av knekkebrødet som er riktig å ha pålegget på.
Ikke helt tidseffektivt
Vi måtte åpenbart prøve begge variantene for å se om det faktisk fungerer.
Wasa sin offisielle åpningsmetode var ingen enkel reise. Å faktisk få tak i hver side av papiret for å dra det fra hverandre, var krevende.
Når vi først begynte å få et lite hull på toppen, var det nærmest umulig å åpne den videre uten at den revnet litt nedover siden.
Og det gikk heller ikke å «lime» den sammen, da det ikke var noe lim igjen. Men klart – man kan jo presse sidene sammen.
TikTok-varianten, derimot, gikk som lovet. Se hvordan det gikk i videoen under:
Tester knekkebrødtriks: – Dette blir jo ikke bra
Mens en av journalistene i redaksjonen jobber hardt for å få til å åpne pakken på riktig Tiktok-vis, er det tydelig at det er vanskeligere enn det virker.
– Det blir jo ikke bra, sier en – rett før pakken spretter opp, og et knekkebrød flyr ut og lander på bakken.
Det negative ved begge disse åpningsmetodene, er at de er litt styrete å få til. Man sparer ikke akkurat tid på å ikke rive den «fort og gæli» opp på toppen. Men så er det jo heller ikke et gøyalt triks å rive noe opp.
Det positive med begge metodene er at man får ut knekkebrød uansett.
Pastaåpning
Et annet triks som kan være smart å få med seg, er denne snedige måten å åpne en pakke med spagetti på – her demonstrert av @nonna.elda.cooks.
Videoen er sett beskjedne 13 millioner ganger (!), og går ut på at du rett og slett smeller enden av spagettipakken mot kjøkkenbenken, slik at spagettien sprenger opp toppen av pakken.
Kanskje litt enklere enn varianten der man river plastikken fra hverandre, og så blir hullet litt for lite – før det plutselig blir altfor stort fordi pakken revner nedover siden.
Små gleder!
Publisert: 29.04.2022 kl. 14:10
Lag deg en gratis konto