Lise Finckenhagens plommespesial: Tilslørte plommepiker, plommepai og chutney

6. september 2019Aktuelt
SØTE, SYRLIGE OG FRISKE: Sesongens plommer kan brukes i en sprø og flakete mørdeigspai eller i tilslørte plommepiker. Foto: Krister Sørbø/VG
SØTE, SYRLIGE OG FRISKE: Sesongens plommer kan brukes i en sprø og flakete mørdeigspai eller i tilslørte plommepiker. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Det bugner av herlige plommer nå - norsk frukt på sitt aller beste. 

De ligger der så vakre og fristende i fruktdisken. Opal, Victoria og Herman - lubne, søte og syrlige. I blå, lilla, røde og gule fargenyanser.

Spis så mye du orker og lag noe digg av resten, som for eksempel en lun plommepai. Passe søt og frisk, med sprø og «flakete» mørdeig, malte mandler i fyllet og masse plommer selvsagt!

Tilslørte plommepiker er bondepikenes søster. Fargerik og lekker, med sprø smuler, myk vispet krem og både litt kanel og vanilje i «kompotten». Min lille ekstra ingrediens er noen spede rosmarinblader. Plommer og rosmarin er en kombinasjon jeg stadig vender tilbake til - men rosmarinbruken må være forsiktig - det er plommene som skal skinne!

Koker du en chutney kan du nyte de deilige plommene utover høsten. Nydelig til modne oster, krydrede indisk-inspirerte retter, andebryst, svinekjøtt, grillmat eller alt annet som har godt av et forfriskende og sødmefullt følge.

Publisert: 06.09.2019 kl. 13:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?