Høstens nydeligste råvarer: laksetartar, elg-entrecôte og sjokoladepannacotta
Jaktsesongen er i gang - server elg-entrecôte med rødbetpuré og sprø poteter, som blir ekstra godt med en lett laksetartar til forrett. Rund til slutt av med en sensuell sjokoladepannacotta.
Det er tid for jakt, høstens store høydepunkt for mange. Vi andre kan glede oss til å løfte fantastisk kjøtt opp fra kjøledisken.
Denne gangen falt valget på skogens konge i form av en saftig elg-entrecôte. Det beste stykket på det majestetiske dyret, spør du meg.
Viltkjøtt generelt er magert og delikat og krever varsom behandling. Velger du entrecôtestykket, har det litt ekstra fett, noe som gjør opplevelsen særdeles smakfull.
Overkoking og oversteking er uansett svært uheldig, kjøttet bør helt klart ha en rosa kjerne.
Tradisjonelt liker jeg å krydre viltkjøtt med einebær og timian, men andre krydderier og friske urter setter også en ekstra spiss på smaken. Frisk timian kan byttes ut med rosmarin eller salvie. Lag gjerne din egen krydderblanding. Prøv deg frem med litt allehånde, nellik, anis eller tørket appelsinskall.
Mange mener hvitløk overhodet ikke passer med vilt, men jeg slenger gjerne noen uskrelte hvitløkfedd i pannen når jeg steker kjøttet, uten at noen har klaget på det.
Til forrett serverer du en enkel og lett laksetartar. Den er super som forrett, men egner seg like godt som lunsj eller kveldskos.
Og til slutt desserten: sjokoladepannacotta med sensuell mørk sjokolade og karamelliserte nøtter er bare kos!
Følg Lise på Instagram for fristende matbilder og øyeblikk fra bak i kulissene. Og husk å sjekke ut Godt på Facebook for daglige oppdateringer!