President Obama drikker sin kaffe som hipsterne

18. februar 2016Aktuelt
HIP PRESIDENT: Barack Obama skal angivelig foretrekke å drikke håndbrygget kaffe. Foto: AFP / produsenten
HIP PRESIDENT: Barack Obama skal angivelig foretrekke å drikke håndbrygget kaffe. Foto: AFP / produsenten
Line Blokhus
Line Blokhus

Når man er USAs president får man selvsagt servert kaffen sin akkurat som man vil; Barack Obama foretrekker angivelig hipstervarianten.

Kaffeelskere har brygget kaffe for hånd i årevis, og er du en av de som har avansert fra presskannekaffe til såkalt pour-over-kaffe, vil Chemex og V60 være velkjente kaffebegreper for deg.

Ifølge Huffington Post og flere andre medier, er det nettopp kaffe brygget i en Chemex som er den amerikanske presidentens favoritt. Hvorfor ellers ville Det hvite hus bestilt hele 150 eksemplarer av den retro kaffebryggeren – attpåtil med det amerikanske presidentembetets våpen gravert inn?

KLASSISK DESIGN: Chemex er å finne i ulike størrelser, og de fleste er laget i glass, tre og lær. Denne brygger åtte kaffekopper og koster rundt 700 kroner. Foto: Produsenten
KLASSISK DESIGN: Chemex er å finne i ulike størrelser, og de fleste er laget i glass, tre og lær. Denne brygger åtte kaffekopper og koster rundt 700 kroner. Foto: Produsenten

Trendy kaffebrygger fra 1941

Chemex er en kaffebrygger som faktisk ble oppfunnet i 1941, men det er ikke før de siste årene at presidentens favorittbrygger virkelig har nådd ut til massene.

Står du fortsatt ved den gode gamle kaffetrakteren, er kanskje pour-over og Chemex ord som har gått deg over hodet, men dette er altså slett ingen ny bryggeteknikk – og faktisk heller ikke noe som kun er forbeholdt hipstere (lenger).

I dag har nær sagt alle spesialkaffebarer håndbrygget kaffe sentralt plassert på sine menyer, og flere har også hjemmekit tilgjengelig for salg, slik at spesielt interesserte kunder kan lage like god kaffe hjemme.

Du skal riktignok ha tålmodighet om du skal nyte Chemex-kaffe i ditt eget hjem, for du må både veie og kverne kaffebønner, og helle riktig temperert vann gjennom kaffebryggeren på et visst antall sekunder.
Raskt og veldig enkelt er det altså ikke, men vi regner ikke med at presidenten brygger sin egen kaffe heller.

«Hipster-presidenten» brygger også øl

Om du ikke synes at håndbrygget kaffe gjorde presidenten trendy nok, skal du vite at Obama også har brygget sin egen øl i Det hvite hus.

Ifølge New York Daily News kjøpte presidenten et ølbryggingskit i 2011, i jakten etter en ny hobby. Presidentens helt egne mikrobryggeri har både brygget ale og porter, med honning fra presidenteiendommen som en av nøkkelingrediensene i reseptene. Ganske imponerende!

Publisert: 18.02.2016 kl. 15:42
Oppdatert: 11.03.2016 kl. 11:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?