Dette er våre mest populære oppskrifter i 2017

SALT OG SØTT: Kosefavoritter som makaronigrateng og supersaftig gulrotkake er blant topp ti i 2017. Foto: Sara Johannessen/VG/Kristine Ilstad/Det søte liv
SALT OG SØTT: Kosefavoritter som makaronigrateng og supersaftig gulrotkake er blant topp ti i 2017. Foto: Sara Johannessen/VG/Kristine Ilstad/Det søte liv
Natalie Ngo Granum

Fasiten er her: Kosemat, søte kaker og saftig bakst var lesernes favoritter i året som snart er omme. 

Vi har tidligere sett på de mest populære oppskriftene med kylling og topp ti desserter. For å oppsummere året, har vi denne gangen tatt en dykk i arkivet og sett hvilke ti oppskrifter dere klikket mest inn på.

Det er nok en gang bevist at Godt-leserne har sine søte favoritter fra oppskriftsbasen vår. Gode, gamle langpannekaker og klassisk, hjemmelaget bakst er stadig populært. Mens på middagsfronten foretrekker leserne varmende retter.

Dette er en kake for skikkelige livsnytere og ikke minst, sjokoladeelskere! Det søte liv- Kristines klebrige sjokoladekake i kjent kladdkake-stil er dekket med et tykt lag karamellaktig sjokoladeglasur.

Denne klassikeren til Krem.no-Elin har vært med siden 2013 og er fortsatt en favoritt blant våre lesere. Kaken langer du på et blunk og resultatet er en nydelig sjokoladekake som passer til mange anledninger som skoleavslutning, bursdag eller dugnad.

Pastasalat med kremet saus er superanvendelig - enten du trenger tilbehør til lunsj eller middagen, eller en rett å ta med til koldtbordet. Dessuten kan denne varieres utifra hva du har tilgjengelig av grønnsaker.

Matblogger Silje Feiring elsker thaimat, og denne suppen med kylling og kokosmelk lager hun ofte. Det virker også som leserne har falt for de gode smakene.

Det er ingen tvil om at mange er glad i kokosboller - kanskje enda mer i giga-form. For dette er kaken for deg som elsker kokosboller. Siri Fossing som står bak oppskriften har gjenskapt gode barndomsminner - kaken ble nemlig alltid laget av moren i alle bursdager i oppveksten.

Maria Skappel har funnet oppskriften på verdens enkleste og beste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter. Dette brødet trenger nemlig ingen elting og inneholdet kan varieres etter ønske.Hun husker ikke hvor hun fant selve originaloppskriften, men i de periodene Skappel baker hjemmebakt brød er det nettopp dette brødet hun baker. Da forsvinner det både til frokost og matpakker til barna.

Gulrotkake er alltid populært. Denne varianten er det veldig mange som liker, siden den verken inneholder nøtter, rosiner, mye krydder eller annet som forstyrrer den rene gulrotkakesmaken, ifølge Godt-bidragsyter Kristine Ilstad, som står bak bakebloggen Det søte liv. Resultatet er en saftig og stor gulrotkake med skikkelig god ostekrem.

Ikke overraskende at disse skolebollene (eller skolebrødene) havner på topp tre. De er nemlig en av de mest populære bakverkene som selges på det kjente Bakeriet i Lom, særlig i sommermånedene. Heldigvis kan vi lage dem selv hjemme de gangene vi får lyst på myke skoleboller med skikkelig vaniljekrem og ikke kan ta turen til Lom.

Vi vil ikke bare kose oss til middag og kvelds, men også til frokost. Ida Gran-Jansen elsker pannekaker, og aller helst vil hun spise det til frokost hver dag. Da er det en fordel at det finnes en litt sunnere variant - som disse bananpannekakene som også har blitt omfavnet av Godts lesere.

Helt øverst troner Lise Finckenhagens saftige makaronistuing som er inspirert av den populære retten spagetti bolognese. Med gratinert ost på toppen skjønner vi godt at denne var toppfavoritten i år.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?