Til hovedinnhold

Åpner museum i New York med «matkanon» og spiselige utstillinger

20. mai 2014Aktuelt
BOOM: MOFAD bygde og avdekket matkanonen «The Puffer Gun» i 2013. Denne typen maskin ble brukt til å lage frokostblandinger som Cheerios på starten av 1900-tallet. Foto: Paul Adams
BOOM: MOFAD bygde og avdekket matkanonen «The Puffer Gun» i 2013. Denne typen maskin ble brukt til å lage frokostblandinger som Cheerios på starten av 1900-tallet. Foto: Paul Adams

Glem Musem of Modern Art! Nå planlegges nemlig Museum of Food and Drink i New York.

Høres det spennende ut med frokostblanding-kanoner og spennende smaksprøver? Da bør du planlegge en reise til New York.

Til alle matelskeres store glede, har nemlig noen av USAs største matpersonligheter slått seg sammen for å åpne Museum of Food and Drink (MOFAD) i New York.

På laget finner man blant annet Michelin-kokken David Chang, som står bak restauranten Momofuku i New York. Han er dessuten verdensberømt for sine fantastiske ribbeblingser. I tillegg har de med seg Mario Batali, som er en av de største kokkepersonligheten i USA.

Museet skal sannsynligvis åpnes i 2019, men deres første innendørs utstilling planlegges allerede i 2015, ifølge matnettstedet Eater.com.

SUKSESSFULL: David Chang har åpnet en rekke restauranter rundt omkring i verden. Han har også vært programleder for TV-programmet «The Mind of a Chef». Foto: AP
SUKSESSFULL: David Chang har åpnet en rekke restauranter rundt omkring i verden. Han har også vært programleder for TV-programmet «The Mind of a Chef». Foto: AP

Smakfull læring

På Musem of Food and Drink skal man blant annet få smake og lukte seg gjennom utstillinger.

- Enten det er å smake på frokostblanding i forskjellige produksjonsstadier, prøve gatemat fra forskjellige regioner i Vietnam, eller å smake på hvordan kaffebønner blir gamle, så skal man kunne reise gjennom tid og sted med både nesen og smaksløkene på MOFAD, sier daglig leder ved Museum of Food and Drink, Peter Kim, til matbloggen Seriouseats.

Kim forklarer at man skal lære av å smake på utstillingene, som ifølge museets hjemmeside skal fordype seg i temaer som historikk, forskning, produksjon og kultur rundt mat.

Samler inn penger

MOFAD holdt nylig en stor middag for å samle inn penger til museet. For 3560 kroner fikk gjestene spise seg gjennom en åtteretters seanse der hver rett baserte seg på fremtidige utstillinger.

LAG SELV: Dominique Ansel serverte en tarte tatin på boks, som gjestene måtte sette sammen selv. Tarte tatin er en fransk epleterte, der epler karamelliseres i smør og sukker før terten stekes. Foto: Daniel Krieger/The Foundry
LAG SELV: Dominique Ansel serverte en tarte tatin på boks, som gjestene måtte sette sammen selv. Tarte tatin er en fransk epleterte, der epler karamelliseres i smør og sukker før terten stekes. Foto: Daniel Krieger/The Foundry

Cronut-skaperen Dominique Ansel lagde blant annet et måltid der konseptet var «Mat på slagmarken». Her fikk gjestene servert maten i hermetiske bokser, noe musikeren ?uestlove instagrammet i løpet av kvelden. Videre serverte kokk Michael Anthony retten «TV dinner», som seg hør og bør ble servert i en aluminiumsform.

TV-MÅLTID: Det ser kanskje enkelt ut, men kokk Michael Anthonys variant av den klassiske TV-middagen var nok langt ifra det. Han serverte Salisbury steak med maitake-sopp, grønnsaker og mac & cheese. Foto: Daniel Krieger/The Foundry
TV-MÅLTID: Det ser kanskje enkelt ut, men kokk Michael Anthonys variant av den klassiske TV-middagen var nok langt ifra det. Han serverte Salisbury steak med maitake-sopp, grønnsaker og mac & cheese. Foto: Daniel Krieger/The Foundry

Publisert: 20.05.2014 kl. 11:12
Oppdatert: 20.05.2014 kl. 16:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?