Til hovedinnhold

Inspirert av Middelhavet

13. november 2012Aktuelt
By på en deilig, spansk fiske- og skalldyrsgryte. (Foto: Norsk Sjømatråd/Alf Børjesson.)
By på en deilig, spansk fiske- og skalldyrsgryte. (Foto: Norsk Sjømatråd/Alf Børjesson.)

Ta en pause fra julematen og prøv en deilig middag med middelhavssmak.

Selv om det er romjul, kan vi godt lage en middag med smak av sommer og Middelhav.

Prøv deg på en spansk fiskegryte, zarzuela, som inneholder raust med både fisk og skalldyr og serveres med ris ved siden av. Eller la deg inspirere av den franske maleren Renoir, som serverte kylling med skikkelig franske smaker som timian, laurbær, oliven og persille i en deilig tomatgryte til alle som kom og besøkte ham i huset hans i Provence.

En veldig ren og enkel rett har du i italiensk carpaccio, den består kun av deilig oksekjøtt skåret i løvtynne skiver, lett krydret med pepper og servert med parmesan, ruccola, olivenolje og sitronsaft. Mens gresk lammekebab derimot, er proppfull av mange forskjellige ingredienser; lammekjøttet marineres med kanel, hvitløk, koriander og tomater og serveres med couscous med persille, mynte, hvitløk og sitron og tzatziki med agurk, pepper og hvitløk. Den tyrkiske kjøttgryten inneholder også flust med grønnsaker, som squash, aubergine, paprika og potet - og lager seg selv ferdig i ovnen, et skikkelig varmende vintermåltid.

Start gjerne måltidet med en Mimosa med Grand Marnier - en Grand Mimosa!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?