Lise Finckenhagens retter med sjømat

31. januar 2020Aktuelt
NY VRI: Rekene kan brukes i en kremet pasta, mens blåskjellene smaker nydelig til risotto. Foto: Sara Johannessen Meek
NY VRI: Rekene kan brukes i en kremet pasta, mens blåskjellene smaker nydelig til risotto. Foto: Sara Johannessen Meek
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

Ingen grunn til å vente på sommeren for å nyte saftige skalldyr. Det er som kjent nå på vinteren at sjømaten er sitt beste.

Blåskjell smaker like nydelig inne i varmen som med fønvind i håret. Og en rett jeg har hatt lyst på lenge er blåskjellrisotto. Men glem risotto som kan stå av seg selv på tallerkenen, den skal være såpass løs at den nærmest flyter utover av seg selv. Gjerne med en klype safran for litt ekstra farge og glede. Og en ting til – godt med revet parmesan. Ja, jeg vet, det er egentlig litt «forbudt» å blande parmesan med sjømat, men det hender rett som det er at jeg tar meg friheten til å bryte den «regelen» gitt.

Drysset litt parmesan i den kremede rekepastaen òg jeg, når jeg først var i gang liksom. En klunk med hvitvin gir god smak og friskhet, men har du ikke en klunk stående kan du smake til sausen med noen gode dråper sitronsaft.

Pølse i brød har blitt byttet ut med hummer i brioche, eller «lobster roll» som lignende retter kalles, og det er en ganske nydelig liten luksusrett. Pensle brødet godt med smeltet smør og topp med en skje ørretrogn og litt syltet rødløk for ekstra nytelse.

Altså, det er ingen grunn til å vente på sommeren for å glede seg over litt deilig sjømat.

Publisert: 31.01.2020 kl. 12:09
Oppdatert: 16.02.2021 kl. 15:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?