Krydder i hverdagen

13. november 2012Aktuelt
Prøv middagspannekaker fylt med krydret kjøttdeig til middag. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Eva Brænd.)
Prøv middagspannekaker fylt med krydret kjøttdeig til middag. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Eva Brænd.)

Litt krydder kan skape stor variasjon i smaken på middagen.

Er du lei av å spise det samme uke etter uke? Vi kan lett friske opp tradisjonelle hverdagsmiddager ved å tilsette litt nye krydder.

Hva med å servere svinefiletene med mangosaus krydret med chili og karri? Eller du kan lage litt annerledes middagspannekaker som fylles med krydret kjøttdeig og serveres med tacosaus og avokadorøre. Lammekjøttet kan du servere på gresk manér, i pitabrød med oliven og tzatziki.

Kjøttboller blir raskt mere spennede med chili, paprika og hvitløk, og kan serveres i lefser eller med en god potetstappe. Og tacoen blir ekstra stas om du lager den fra bunnen av selv, det er slett ikke vanskelig og veldig godt. En varmende gryte er alltid godt om vinteren, hva med en afrikansk variant med lammekjøtt, koriander, spisskummin og muskat?

God middag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:28


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?