Fire fristende risottoer
Risottoris og god kraft er basisen i alle risottoer, ellers kan du gjøre nesten som du vil.
Risotto er en italiensk klassiker, og består som man hører av navnet, av ris. Bruk ris egnet til risotto, som arborioris eller risottoris, sørg for at du bruker kraft av god kvalitet, en god vin og en skikkelig god ost.
Du kan ha nesten hva du vil i en risotto, her handler det om å kombinere de smakene du liker best. Elsker du sopp, kan du gjerne lage en risotto med kantareller, estragon og hvitløk; eller du kan erstatte kantarellene med annen frisk sopp. Sjømat er også godt i risotto, prøv en variant med reker, ruccola og parmesan.
Rød risotto ser man kanskje ikke så ofte, men det er ingenting i veien for å erstatte hvitvinen med rødvin; sopp og frisk persille gjør seg godt i rød risotto. Spinat og urter gjør seg veldig godt i risotto, særlig sammen med fennikel, timian og litt crème fraîche.
Alle risottoene kan serveres som de er, men risotto kan også fint være tilbehør til både kjøtt og fisk. Prøv spinatrisottoen med litt varmrøkt laks ved siden av, eller sopprisottoen til et stykke stekt entrecôte.
Buon appetito!
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:48
Lag deg en gratis konto