Fire fristende risottoer

13. november 2012Aktuelt
Vær nøyaktig og bruk gode råvarer - og slå deg løs med en av disse fire oppskriftene på risotto. (Foto: Trygve Indrelid)
Vær nøyaktig og bruk gode råvarer - og slå deg løs med en av disse fire oppskriftene på risotto. (Foto: Trygve Indrelid)

Risottoris og god kraft er basisen i alle risottoer, ellers kan du gjøre nesten som du vil.

Risotto er en italiensk klassiker, og består som man hører av navnet, av ris. Bruk ris egnet til risotto, som arborioris eller risottoris, sørg for at du bruker kraft av god kvalitet, en god vin og en skikkelig god ost.

Du kan ha nesten hva du vil i en risotto, her handler det om å kombinere de smakene du liker best. Elsker du sopp, kan du gjerne lage en risotto med kantareller, estragon og hvitløk; eller du kan erstatte kantarellene med annen frisk sopp. Sjømat er også godt i risotto, prøv en variant med reker, ruccola og parmesan.

Rød risotto ser man kanskje ikke så ofte, men det er ingenting i veien for å erstatte hvitvinen med rødvin; sopp og frisk persille gjør seg godt i rød risotto. Spinat og urter gjør seg veldig godt i risotto, særlig sammen med fennikel, timian og litt crème fraîche.

Alle risottoene kan serveres som de er, men risotto kan også fint være tilbehør til både kjøtt og fisk. Prøv spinatrisottoen med litt varmrøkt laks ved siden av, eller sopprisottoen til et stykke stekt entrecôte.

Buon appetito!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?