Spis grønnkålen når den er best
Kålen har sesong nå, og derfor bør du utnytte sjansen til å prøve deg frem med retter med den supersunne grønnsaken.
– Grønnkål er i særklasse, sier Toril Gulbrandsen Matfaglig rådgiver i opplysningskontoret for frukt og grønt.
Hun forteller at grønnsaken trives i frosten, og blir bedre etter at den har fryst en vinternatt.
– Da omdannes karbohydratene til sukker, og smaken blir søtere, sier hun.
Grønnkål er kanskje ikke det første de fleste tenker på, men den kan altså brukes i alt fra salater til å lage snacks av. Gulbrandsen forteller at den kraftige kålsmaken som finnes i grønnsaken gjør at den passer både å spises rå eller varmebehandles.
Grønnsaken er ikke bare god, men også veldig sunn. Den har lavt energi- og fettinnhold, opplyser Gulbrandsen.
– Samtidig har den høyt innhold av protein, betakaroten, vitamin C og E og kostfiber. I tillegg finner du vitamin B6, folat, kalsium og kalium i grønnkål, sier den matfaglige rådgiveren.
Her har vi samlet fem oppskrifter som kan inspirere til å teste ut grønnkålen.