Tre sommerlige desserter med bringebær

SÅ VAKKERT, SÅ GODT: Bringebær er like godt som topping på en kake med vaniljekrem som i en tiramisu med mascarpone og sjokolade. Foto: Sara Johannessen/VG.
SÅ VAKKERT, SÅ GODT: Bringebær er like godt som topping på en kake med vaniljekrem som i en tiramisu med mascarpone og sjokolade. Foto: Sara Johannessen/VG.
Lise Finckenhagen

Bringebær er en fest for både øynene og ganen.

Når bringebærene er på sitt beste trenger de knapt noe følge. Men det er ingenting i veien for å toppe en luftig og porøs smørkjeks med fyldig vaniljekrem og rikelig med bringebær. Sable kalles kjeksen som får annen mørdeig til å rødme i forlegenhet. Og har du først lagt ned litt ekstravaganse i bunnen, er det helt klart at vaniljekremen bør være av det hjemmelagde slaget.

En annen super sommerdessert er moste bær lagvis med fingerkjeks og mascarponekrem i kjent tiramisu-stil. Har du en flaske sitronlikør stående etter forrige Italiatur kan du blande en klunk sammen med bærene. Ingen kaffe i denne varianten altså. Bare masse bær.

Og vil du gjøre det enda enklere kan du legge moste bær, knuste pikekyss og myk pisket krem lagvis i et stort glass. Pass på at du forsyner deg fra bunnen, og gled deg over noe av beste sommer har å by på.

Tips 1: En kakering kan være selve ringen på en springform. Bare ta ut bunnen og bruk kun ringen.

Tips 2: Når du lager vaniljekrem er det viktig at du visper hele tiden. På den måten unngår du klumper. Blir det allikevel klumper, kan du presse kremen gjennom en melsikt når den er ferdig.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?