Instagram-profilene alle matelskere bør følge

2. august 2018Aktuelt
INSPIRASJON: Følg noen av Instagramprofilene i saken om du ønsker matinspirasjon. Foto: Matthias Bernwieser og Marianne Pfeffer
INSPIRASJON: Følg noen av Instagramprofilene i saken om du ønsker matinspirasjon. Foto: Matthias Bernwieser og Marianne Pfeffer
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Disse vil få deg til å rumle i magen!

Med et hav av matprofiler på Instagram, kan det være vanskelig å vite hvem du bør følge. For et par år siden anbefalte vi noen Instagram-kontoer som er verdt å følge, og i fjor tipset vi om profilene som gir deg maks matinspirasjon på sommeren.

Enkelte lever av å poste inspirerende bilder på Instagram, disse kalles «influencere».Det sosiale mediet gjør det enkelt å tjene penger gjennom reklamesamarbeid og spons. Noen profiler går virale, som for eksempel Instagram-kunstneren som lager utrolig utskjæringer i frukt og grønnsaker og profilen som lager latte med Ryan Goslings ansikt. Ønsker du derimot å dele lekre matbilder på sosiale medier selv, har vi samlet syv tips til hvordan du får proffe matbilder på Instagram.

Nå anbefaler vi en ny runde Instagram-kontoer som er verdt å følge. Dette er for deg som elsker å spise mat, lære om mat og se bilder av mat – for alle ekte og selverklærte #foodies.

Syv Instagram-profiler du bør følge:

Marianne Pfeffer Gjengedal – @Marianne_pfeffer

Marianne Pfeffer Gjengedal kan kaker! For å si det mildt. Dette er profilen for deg som ønsker vakre, dekorerte kaker i alle farger i feeden. Du finner også masse annet godt på profilen hennes. Gjengedal er matstylist og har også laget kokebok, så bildene hun byr på er lekre! Når hun tar bilder til Instagram planlegger hun først og fremst hvordan maten skal se ut, og så tenker hun på helheten av profilen.

– Jeg planlegger hvordan feeden skal se ut. At det er noen fargetoner som går igjen for å få helhet, at jeg veksler mellom kameravinkler og får variasjon i maten. Men jeg vil også at Instagrammen reflekterer hvem jeg er og hvor jeg befinner meg. Så den kommer til å forandre seg litt gjennom sommerferien, og på nytt når høsten kommer, forteller Gjengedal til Godt.

Hun fortsetter:

– Instagram er også et sted der jeg står fritt. Som stylist drar jeg på oppdrag og får produsentene sine produkter til å se bra ut. Hjemme kan jeg gjøre hva jeg vil. Der kan kakene være så høye og fargerike jeg bare makter. Det gjør Instagram til et fritt og morsomt sted å leke, samtidig som jeg blir kjent med spennende mennesker.

Arve Podsaga Krognes @Starvefood

Arve Podsaga Krognes er presse- og kommunikasjonssjef for Michelinrestauranten Noma i København. Krognes deler bilder av spennende retter fra hele verden. Han inspirerer med sin mat- og vinglede, noe som også er hans ønske.

– Jeg håper å kunne formidle gode mat- og spiseopplevelser på en hyggelig og interessant måte via Instagram - kanskje kan jeg inspirere andre til å reise og oppleve lignende ting, sier Krognes.

Brad Leone – @Brad_leone

Brad Leone jobber for Bon Appetit, hvor han blant annet er ansvarlig for å utvikle oppskrifter. Leone gjør også stor suksess i sosiale medier med web-serien "It's Alive". Han deler fristende matbilder – alt fra råvarer til ferdige retter. Profilen gir deg lyst til å lære mer om mat.

Matthias Bernwieser – @Mbernwieser

Matthias Bernwieser er kjøkkensjef på Oslo-restauranten Brasserie Ouest, som åpnet i fjor sommer. Han deler bilder av råvarer og spennende retter, og også litt av hans hverdag som kjøkkensjef og kokk. Her får du se retter fra diverse restauranter og steder i verden, og noen av dem er rene kunstverk. Ekte matglede!

Når Bernwieser tar bilder til profilen sin prøver han å fange ekte og rå øyeblikk og dele bilder fra hverdagen.

– Matlaging i utlandet, spise ute og ha gode øyeblikk med høykvalitetsprodukter for å lagre minner, forklarer han til Godt om det han deler på profilen.

Edd Kimber – @Theboywhobakes

Britiske Edd Kimber er en baker, matskribent, TV-personlighet og forfatter av tre kokebøker. På Instagrampofilen hans blir du dratt inn i en verden av søtsaker, med silkemyk karamell, tunge sjokoladekaker og friske bærdesserter. For å nevne noe. Jeg kan love deg du får søtsug av å titte innom Kimbers profil.

Nevada Berg – @Northwildkitchen

Nevada Berg er oppvokst i Utah i USA, men er nå bosatt på en fjellgård i Norge. Hun deler matbilder og oppskrifter av tradisjonell norsk mat, med en vri. På profilen vil du se at oppskriftene er sesongbaserte, med ferske råvarer fra området hun bor. I tillegg skriver hun om gamle norske tradisjoner og gir inspirasjon til hvordan vi kan bruke de norske råvarene. Bergs ønske er å ha en profil som føles ekte og innbydende, og som kan vise mangfoldet av alle ingrediensene, rettene og omgivelsene Norge har å by på.

– Jeg poster bilder som reflekterer sesongene og det som skjer rundt norsk matkultur. Jeg har bilder av mat, men også av natur og landskap for å lage et helhetlig bilde av min reise i Norge. Jeg prøver å passe på at bildene flyter estetisk i feeden og passer til hverandre med tanke på komposisjon og farger, uten å være overjobbet eller endret.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Heidi Larsen – @Foodiecrush

Heidi Larsen er også fra Utah i USA og deler det hun selv kaller sunn-ish mat. Hun jobbet tidligere med å lage magasiner i blant annet LA, men sluttet i jobben for å starte noe eget, hvor hun kunne lage og dele deilige matoppskrifter. Bildene hennes er lyse og innbydende, og profilen gir deg lyst til å spise liiitt mer frukt og grønt.

Har du en favorittprofil på Instagram som deler matglede? Fortell oss i kommentarfeltet!

Publisert: 02.08.2018 kl. 00:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?