Fire saftige langpannekaker til alle anledninger

LANGPANNER I LANGE BANER: Langpannekaker er geniale når du skal lage til mange og faller i smak hos både store og små - enten det er en saftig sjokoladekake eller en frisk bærkake. Foto: Sara Johannessen/VG
LANGPANNER I LANGE BANER: Langpannekaker er geniale når du skal lage til mange og faller i smak hos både store og små - enten det er en saftig sjokoladekake eller en frisk bærkake. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

I disse dager når diverse dugnader, fotballcuper, avslutninger og andre aktiviteter står i kø, er det langpannekakene som herjer på kakefatene.

Det geniale med disse kakene er at de er enkle å lage og enkle å dele. Det stilles heller ikke store krav til pynting, for her er det smak, konsistens og begrepet «alle skal få» som gjelder. Dagens fire utvalgte er alle bakt i store langpanner med relativt store oppskrifter. Ja, vi snakker en gjeng med egg, en hel del sukker og rause mengder av både smør og sjokolade. Men som sagt; dette er store langpannekaker som igjen kan deles i 35 til 40 kakestykker.

Steketiden vil alltid variere litt fra ovn til ovn. Jeg stekte disse midt i ovnen ved 180 grader på vanlig over- og undervarme i ca. 45 minutter (bortsett fra drømmekaken som først skal stekes i 30 minutter før den skal toppes og stekes litt til ved høyere temperatur). Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. Spør du meg, er det bedre at kaken er litt myk i midten enn at den er stekt 5 min for mye. Et annet tips er å snu den avkjølte kaken over på serveringsfatet, for så å bre glasuren over undersiden som så oftest er jevnere enn toppen.

Sjokoladelangpannen er jo en superpopulær klassiker som alle barn og barnslige voksne elsker. Skulle du føle for å prøve deg på noe nytt kan jeg varmt anbefale drømmekaken med vanilje og en sprø karamellisert topping av brunt sukker og kokos. Selv fablet jeg litt om å toppe det enda mer med tykke striper smeltet mørk sjokolade for en skikkelig «bounty-effekt». Det ble med tanken - denne gangen.

Del bilde av dine langpannekaker på Instagram med #godtno og reposter kanskje bildet ditt eller plukker det til forsiden.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?