Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Gitte Witt og Filip Loebbert: - En saftig burger slår sjelden feil

5. juli 2017Aktuelt
GLAD I MAT: «En god burger slår sjelden feil,» sier Gitte Witt og Filip Loebbert. Foto: Gitte og Filip
GLAD I MAT: «En god burger slår sjelden feil,» sier Gitte Witt og Filip Loebbert. Foto: Gitte og Filip

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert som står bak Gitte&Filip elsker naturvin og skalldyr - men spiser helst taco og pasta når de er alene hjemme.

Født: Gitte Witt, 20.06.83. Filip Loebbert, 18.09.91
Fra: Gitte er fra Oslo, Filip fra Onsala utenfor Göteborg
Sivilstatus: Samboere
Jobb: Driver mat- og livsstilsbloggen Gitte&Filip
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Født: Gitte Witt, 20.06.83. Filip Loebbert, 18.09.91 Fra: Gitte er fra Oslo, Filip fra Onsala utenfor Göteborg Sivilstatus: Samboere Jobb: Driver mat- og livsstilsbloggen Gitte&Filip Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet Maria Skappel Holzweier og matblogger Trine Sandberg.

Denne uken har vi pratet med Gitte Witt og Filip Loebbert, som står bak matbloggen Gitte & Filip.

Hva er deres frokostfavoritt?

Sort kaffe, ristet rugbrød med salami, ost eller hjemmelaget syltetøy. Egg og grapefruktjuice. Er vi på kafé blir det soyalatte og croissant for Gitte, sort kaffe og brioche for Filip.

Og middag?

Et ordentlig italiensk måltid med antipasti, grillet fisk eller kjøtt og en god salat og brød.

Hva er deres favorittgodteri?

Filip elsker salt lakris, mens Gitte foretrekker sjokolade eller sjokoladeiskrem - helst fra Ben&Jerrys.

Hva er det aller beste dere får servert?

Naturvin og skalldyr.

Hva liker dere aller best å servere?

Masse småretter på bordet så gjestene kan plukke og spise på en avslappet måte. Vi er glad i å lage middag og invitere folk, og da er det viktigste en avslappende atmosfære - og god mat.

Hva er deres favorittingrediens?

Extra virgin-olivenolje med litt chiliflakes.

Hva har dere alltid i kjøleskapet?

Smør, egg, juice, ost, salami, grønnsaker som grønnkål, avokado og tomat. Frukt, bær. Og parmesanost.

Hvilket redskap (ett hver) klarer dere dere ikke uten?

Filip: Kaffekvern. Gitte: En god kniv.

Hvilket redskap trenger man ikke?

Eltemaskin.

Hva var det beste dere visste da dere var små?

Filip: Løvbiff med pommes frites og bearnaisesaus, og Herrljunga cider på vei hjem fra fotballtrening. Gitte: Hjemmebakt brød med bringebærsyltetøy på hytta.

Hvor vil dere helst reise?

Til kysten i Italia, der vi kan spise calamari og spaghetti, drikke hvitvin og bade i blått hav. Vi håper å få til en tur dit til høsten.

Hva hører dere på når dere lager mat?

James Vincent McMorrow, Ásgeir Trausti, Bon Iver. Filip lager alltid lister som er fine og passer til ulike settinger.

Hva spiser dere helst når dere er alene hjemme?

En pastarett, tacos eller ostetallerken med god vin.

Hva spiser dere aldri?

Grandiosa.

Hvor og hva går dere helst ut og spiser?

Vi liker å gå ut på steder der vi får servert mat vi nødvendigvis ikke lager selv hjemme. En saftig hamburger slår sjelden feil, om vi skal velge noe avslappet. Da blir det som regel Døgnvill eller Kverneriet (to burgerrestauranter i Oslo, journ. anm.). Indisk er en annen felles favoritt.

Om vi skal ha en helaften går vi til Brutus på Grønland og drikker naturvin og spiser småretter, eller til Delicatessen på Grunerløkka for tapas og øl. Den lille franske Ostebutikken er en romantisk spot for champagne og blåskjell.

Publisert: 05.07.2017 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?