Ukens matblogg: Saftig appelsinkake med revet sjokolade

21. mars 2016Aktuelt
PÅSKEGODT: Appelsinkake toppet med revet sjokoldae er en av Theas favorittkaker til påske.  Foto: Thea Bolstad
PÅSKEGODT: Appelsinkake toppet med revet sjokoldae er en av Theas favorittkaker til påske. Foto: Thea Bolstad

Enkel, men god og lekker påskekake. Bakeblogger «My Little Kitchen»-Thea viser deg hvordan.

Ukens matblogger: Thea Bolstad (19)
Bor i Bergen.

Har blogget siden 2011.
Bloggens mest populære oppskrift er rosekake.
Blogg: Mylittlekitchen.no
Foto: Alexander Torsvik
Ukens matblogger: Thea Bolstad (19) Bor i Bergen. Har blogget siden 2011. Bloggens mest populære oppskrift er rosekake. Blogg: Mylittlekitchen.no Foto: Alexander Torsvik

Thea Bolstad er en av de mest populære matbloggerne i Norge med «My Little Kitchen», og hun har utgitt sin egen kakebok, «Theas Little Kitchen» og hun vant Vixen Blog Awards 2014 som årets beste matblogg. Her skal hun fortelle deg hvordan du lager en nydelig appelsinkake du kan bake i påsken.

Les bloggen til Thea her, og følg henne på Facebook også.

– Jeg er veldig glad i appelsiner og liker å bake med de når de er på sitt beste nå rundt påsketider. Med appelsinbåter til pynt blir den dekorativ også, så den passer bra til selskaper også, sier Thea.

– Kaken er lett å lage men siden den er ganske stor er det viktig å passe på at den blir gjennomstekt. Bruk gjerne en kaketester eller en lang tannpirker for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Stikk den inn og hvis den kommer ut ren uten røre, er kaken ferdig, forklarer hun.

Thea bruker 20 minutter på forberedelse, 50 minutter på steking og omtretnt 10 minutter til å pynte kaken.

Dette trenger du til en springform på 24 cm:

300 g smør

300 g sukker

5 egg

1 dl appelsinjuice eller saften av appelsin

1 ss revet appelsinskall

400 g hvetemel

2 ts bakepulver

saften av 2 appelsiner til dynking av kaken

Varm ovnen til 175 grader. Visp sammen smør og sukker til det er kremete. Rør inn eggene, ett og ett om gangen, og rør mellom hver gang. Tilsett appelsinsaften og revet appelsinskall. Ha mel og bakepulver, og bland alt godt sammen.

Ha bakepapir i bunnen av en springform og smør kantene med formfett. Hell røren i formen og stek kaken på nederste rille ved 175 grader i cirka 50 minutter. Legg et bakepapir over kaken, dersom den tar farge for fort. Ta kaken ut av ovnen og stikk hull i kaken med en pinne, mens den er varm. Hell appelsinsaft i hullene. Avkjøl på rist. Ha kaken på et serveringsfat og server.

Melisglasur

4 dl melis

3 ss appelsinsaft eller appelsinjuice

Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den i et tynt over kaken.

Pynt

100 g sjokolade

1 appelsin

Skrell appelsinen og skjær den i små trekantede båter. Bruk en ostehøvel uten riller og høvl sjokoladen. Pynt kaken med appelsinbåter og sjokolade.

Sjekk dette geniale appelsinskrelle-trikset:

Slik har du neppe skrelt appelsin og kiwi

Publisert: 21.03.2016 kl. 10:18
Oppdatert: 29.03.2016 kl. 14:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?