Fem gode vegetaroppskrifter

9. mars 2015Aktuelt
FRISKT OG GODT: Masse friske, sprø grønnsaker får følge av asiatiske smaker som østerssaus og koriander i denne digge grønnsakswoken. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
FRISKT OG GODT: Masse friske, sprø grønnsaker får følge av asiatiske smaker som østerssaus og koriander i denne digge grønnsakswoken. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Det kan bli både smakfullt og fargerikt om du velger vegetarisk til middag.

Selv om vi dropper både kjøtt og fisk i middagen trenger den hverken å bli kjedelig eller lite mettende. Vegetariske retter kan også bli både enkle, og økonomiske, hverdagsmiddager. Og når grønnsakene spiller hovedrollen får vi ekstra glede av smaken i dem.

La deg friste av for eksempel falafel – kikertboller inspirert av Midtøsten som du kan servere med agurksalat og yoghurtdressing i pitabrød med friske grønnsaker på siden. Ellers så finnes det utallige suppealternativer som kan gjøres helt vegetariske, vi har valgt ut to oppskrifter, en kremet blomkålvariant med hint av sennep og en søtpotetsuppe med kokos og chili. Grønnsaker i wok er også et godt vegetaralternativ; her kan du bruke det du har i kjøleskapet og tilsette friske, asiatiske smaker. Vil du prøve noe helt nytt, kan du teste oppskriften på squashpasta. Det er rett og slett tynne strimler squash som serveres med en fyldig saus med avokado og mango.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Lag boller på kikerter eller flavabønner med masse gode krydder og server i pitabrød med frisk agurksalat ved siden.

Foto: Pia Skevik
Foto: Pia Skevik

Dette er en smakfull og mettende suppe, som attpåtil er enkel å lage, sunn, vegetarisk og billig å handle inn til!

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Dette er en enkel, smakfull og rask rett - som tar maks et kvarter å lage. Avokado- og mangosausen er akkurat passe hot, søt og syrlig til den rå squashen.

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

En ypperlig anledning til å få ryddet ut av grønnsaksskuffen; her bare bruker du det du har - og krydrer med asiatiske smaker i form av østerssaus, soyasaus og frisk koriander.

Foto: Mari Hult
Foto: Mari Hult

Søtpotet er mettende og god og rund i smaken, derfor er den ypperlig i suppe. Server den med litt tørkede chiliflak, en god olivenolje og godt brøs ved siden av.

Publisert: 09.03.2015 kl. 21:55
Oppdatert: 30.10.2015 kl. 08:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?