Unngå restauranttabbene på ferie – her er Hellstrøms enkle huskeregler
Det er fort gjort å havne i turistfellene og gå glipp av matperlene på sommerens ferie. Få mesterkokkens tips til å finne de gode restaurantene på reise.
Sommerens utenlandsferie er en ypperlig anledning til å spise spennende og bra mat du ikke har tilgjengelig i hverdagen, men det er ikke alltid lett å finne frem på nye og ukjente steder.
Mesterkokk og programleder Eyvind Hellstrøm (65) har reist verden rundt og spist på gode og dårlige restauranter – både privat og på jobb.
– Jeg har hatt mange elendige måltider gjennom tidene. Dårlige spisesteder kan føre til all mulig elendighet i livet – egentlig bare bråk.
Selv drar han aldri til feriedestinasjoner lenger hvor han vet det ikke er mulig å spise god mat ute. Og summen av kokkens mange opplevelser samler han på hjemmesiden Hellstrom.no, der han har en egen seksjon med personlige, gode adresser.
Planlegg også matferien
For å finne de beste restaurantene anbefaler han først og fremst å gjøre research på forhånd.
– Det er like viktig å planlegge spisested som et hotell. Reiser man som en familie eller med flere, er det lurt å ta ansvaret som reiseleder og sørge for at man besøker de gode stedene, sier Hellstrøm.
Som reiseverktøy bruker den bereiste kokken både sitt brede nettverk, Michelin-guider og andre franske restaurantguider – Michelin-guiden delvis som en informasjonsplattform.
I dagens informasjonsflyt finnes det imidlertid også andre nyttige og lett tilgjengelige kanaler.
– Man snakker om restaurantguider, men det viktigste nå er faktisk sosiale medier. Alt foregår så hurtig, forklarer han.
- Eneste måten å slippe de dårlige restaurantene er å orientere seg litt i forkant. Bruk en pålitelig og oppdatert restaurantguide eller rett og slett sosiale medier.
- Styr unna steder som heter DaVinci, Mozart og lignende. Det er som regel skumle saker.
- Det mest åpenbare for å skille de dårlige fra gode stedene er der det er fullt. Der hvor det er lite gjester, er det som oftest ikke veldig spennende mat.
- Vil du sikre deg plass på de mest populære spisestedene er det lurt å booke god tid i forveien. Bookingsystemet er vanskelig å komme utenom. Det finnes ingen hemmeligheter lenger.
Planlegger du tur til New York snart? Da bør du sjekke ut kjendisenes frokost- og lunsjfavoritter i det store eplet.