Starbucks åpner sin første kafé i Italia

6. september 2018Aktuelt
BRYGGER: Den amerikanske kaffegiganten Starbucks har etablert seg i lokalene til et gammelt postkontor nær katedralen i Milano. Foto: AP Photo/Luca Bruno.
BRYGGER: Den amerikanske kaffegiganten Starbucks har etablert seg i lokalene til et gammelt postkontor nær katedralen i Milano. Foto: AP Photo/Luca Bruno.
NTB
NTB

Espressodrikkende italienere får torsdag en ny tilbyder på markedet, nemlig den amerikanske gigantkjeden Starbucks.

Kafeen i Milano åpner ett og en halvt år etter planen.

Åpningen markerer starten på et ambisiøst prosjekt for Starbucks, som håper å etablere seg på det italienske markedet, der kaffen har en sterkere kulturell posisjon enn i de fleste andre land.

Kaffebaren på Piazza Cordusio-plassen i Milano er 2.300 kvadratmeter stor og har nærmere 300 ansatte. Den skulle etter planen åpne i begynnelsen av 2017, men åpningen har blitt utsatt flere ganger.

Tidligere administrerende direktør i Starbucks Howard Schultz, som i sommer gikk av og fremdeles ryktes å ville stille som presidentkandidat i 2020, har sagt at selskapet kommer til Italia med ydmykhet.

– Under mitt første besøk i Milano i 1983, ble jeg oppslukt i fellesskapet jeg fant på byens kaffebarer, og av øyeblikkene med genuin menneskelig kontakt mellom baristaer og kundene deres, sa Schultz, som i dag sitter i styret i Starbucks.

Det var etter turen til Milano i 1983 at Schultz reiste hjem til delstaten Seattle og åpnet den første kaffebaren som senere skulle utvikle seg til å bli Starbucks.

Publisert: 06.09.2018 kl. 11:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?