Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens grilltilbehør: Pølsebrød, burgerbrød, dressinger og syltede grønnsaker

14. juni 2019Aktuelt
GRILLBEHØR: Tilbehøret er minst like viktig som hovedrettene når man skal ha grillfest. Foto: Krister Sørbø/VG
GRILLBEHØR: Tilbehøret er minst like viktig som hovedrettene når man skal ha grillfest. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø (foto)

En nydelig burger fortjener et mykt, saftig og luftig kvalitetsbrød. Og det kan du bake selv, i ekte brioche-stil.

Det samme gjelder for pølsebrød: Ferske og nybakte er de så gode at du fort kan glemme hele pølsa (eldstemann brukte de som sandwichbrød).

Jeg har her laget to typer deiger som begge kan brukes til både burgerbrød og pølsebrød, en deig etter «vanlige» prinsipper, og en deig med egg og smør som tilsettes underveis i eltingen, og kaldheving.

Uansett hva du velger å fylle brødene med, så er det noe eget med hjemmelaget. Og mens du venter på at deigen skal heve, kan du like gjerne klinke til med hjemmelaget ketchup, en superrask bbq-saus og syltede grønnsaker. Med andre ord det meste du trenger av tilbehør til grillfesten. Forbausende enkelt alt sammen!

Vil du lage burger? Her finner du oppskriften på BBQ-burger med bacon og cheddar servert med hjemmelaget pommes frites:

Publisert: 14.06.2019 kl. 10:24
Oppdatert: 14.06.2019 kl. 14:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?