Lises søtpotetfavoritter: Bakt søtpotet, fries, suppe og krydderkake
Søtpoteten er i vinden som aldri før. Bruk den til å lage deilig tilbehør, bakt i ovnen eller i en smakfull krydderkake.
Nordmenn har virkelig fått øynene opp for denne fantastisk næringsrike og supersunne grønnsaken, som blant annet inneholder vitamin-C og betakaroten.
Til tross for navnet er ikke søtpotet i slekt med poteten, men søt det er den. Nesten litt overraskende søt, uten å være full av kalorier eller karbohydrater av den grunn.
Du kan bruke søtpotet på samme måte som vanlig potet, men nettopp på grunn av sødmen synes jeg ofte den har godt av et litt frisk innslag, som noen dråper sitronsaft eller litt rømme. Den er også super å bruke i sterk mat og kler krydder som chili, ingefær og spisskummen utrolig godt.
Har du ennå ikke forsøkt deg på denne trendgrønnsaken, kan kanskje dagens tips og oppskrifter hjelpe deg litt på vei.
Går du i tillegg med planer om å bake i helgen, vil jeg på det varmeste anbefale deg å prøve søtpotet- og krydderkaken med kefirmelk og limeglasur. Veldig saftig og veldig god, og mest sannsynlig bitte litt sunn!
Fikk du lyst til å prøve noen av rettene? Vis oss bildet på Instagram, da vel. Merk bildet med #godtno, og vi reposter kanskje bildet eller plukker deg til forsiden vår.
Publisert: 04.04.2014 kl. 07:18
Oppdatert: 04.04.2014 kl. 10:42
Lag deg en gratis konto