Slottskokken deler oppskrift på syltetøy-favoritt
Solbær er blitt supertrendy og serveres både på Slottet, på topprestauranter og hjemme hos matbloggerne akkurat nå. Her får du fem deilige solbæroppskrifter.
Solbær er i vinden som aldri før, kan vi se i sosiale medier. Det dukker opp fristende bilder av både avanserte og enkle godbiter i Instagram-feeden vår. Men det er ikke bare vi som ser det.
Trendbær
Sammen med andre tradisjonelle hagebær som rips og stikkelsbær, er solbærene skikkelig trendy og etterspurte både i restaurantbransjen og blant vanlige matinteresserte, sier også Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), som forsker og leverer kunnskap om blant annet mat- og planteproduksjon.
Så populære er bærene, at det faktisk er startet et forskningsprosjekt skal nå løfte frem de tre hagebærene gjennom et omfattende «moderniseringsprosjekt» som har fått kortnavnet ‘OPTIRibes’, skriver NIBIO på nettsidene sine.
Solbæret er favoritten
At solbærene løftes frem som rene superbærene av både profesjonelle og amatører, synes ikke kjøkkensjef Nicolai Lundsgaard, som har sin arbeidsplass på selveste Slottet, er det minste rart. Han har nemlig hatt solbæret som en solid favoritt i mange år og servert både norske og utenlandske kongelige og andre celebriteter solbær under slottsmiddager.
Men man trenger slett ikke være toppkokk for å lage noe godt med solbær. Et enkelt syltetøy er perfekt å lage nå og ta frem for å nyte i den kalde sesongen. Deilig alene, men supergodt med litt rømme eller en ost som for eksempel en myk brie.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Slottskokkens eget solbærsyltetøy
Nydelig enkelt syltetøy, men med en spennende smak av stjerneanis.
- 500 g solbær (helst økologiske og ikke for modne bær )
- 250 g sukker
- 2 hel stjerneanis
- Rens og skyll alle solbærene godt og tørk dem lett. Ha sukker, stjerneanis og bær i en gryte og kok opp, mens du rører forsiktig rundt til sukkeret har løst seg opp. Da holder solbærene seg hele og fine.
- Ha solbærsyltetøyet over på i steriliserte glass og sett på lokket. Du kan ta ut stjerneanisen, om du ønsker, men det er ikke nødvendig.
- Sett solbærsyltetøyet kjølig og spis det med ristet surdeigsbrød eller det du har lyst på.
Lundsgaard har også delt sin deilige solbærsaft med Godts lesere. Her bruker han stjerneanis, vanilje og eplemynte for å gi solbærsaften en herlig smak.
Trykk på linken nedenfor for å få oppskriften på solbærsaften.
Oppskrift på skoleboller med solbær
Har du lyst til å bake noe skikkelig snadder med solbær bør du forsøke disse skolebollene med solbær og vaniljekrem. Den litt markante solbærsmaken pares perfekt med den myke vaniljekremen. En garantert suksess.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Smuldrepai med solbær
Solbær er sommerbæret med stor S, mener konditor Elin Vatnar Nilsen også kjent som Krem Elin fra bloggen med samme navn og sosiale medier. Smuldrepaier er superenkelt å lage og smaker knasende sprøtt og godt. Denne versjonen med solbær kan nytes som den er eller serveres lun med vaniljeis.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Smoothie med solbær
Hva med å bytte bringebær eller blåbær med solbær i smoothien? Enkelt og godt og med masse solrik smak!
Publisert: 05.08.2020 kl. 12:15
Oppdatert: 07.08.2020 kl. 11:36
Lag deg en gratis konto