Til hovedinnhold

Is-klassikere kommer i nytt format

GAMMEL KJENNING: Med sin myke kjeks og is med smak av toffee, er sandwich-isen en klassiker i isdisken.
GAMMEL KJENNING: Med sin myke kjeks og is med smak av toffee, er sandwich-isen en klassiker i isdisken.

Blant høstens isnyheter finner vi en del pepperkaker, og Sandwich-is i ny form.


Til sommeren ble det sluppet et drøss nye spennende isnyheter, som en donut-formet iskrem og at klassikeren Kjempe Yes kom tilbake i butikkene. Og det spises ikke lite is her til lands: Hvert år gafler vi i oss 60 millioner liter iskrem, ifølge Iskremforeningen.

I høst er det ikke like mye nytt som skjer i småisenes verden, men Sandwich-is og Krone-is kommer i ny form. Denne gangen som 1,25 liters Sørlandsis. Det vil også komme en kroneis-is i like stor forpakning.

Mens noen i redaksjonen påpeker at de ikke forstår poenget med iskrem i iskrem, reagerte andre med glitrende øyne.

Mens Sandwich-isen skal ha toffee-smak, karamellsaus og knuste sandwich-biter, skal isen med knust kroneis bestå av vaniljeis, kjeksbiter og jordbærsyltetøy.

Hennig-Olsen vil også lansere et nytt samarbeid med Freia, nemlig Smil-is med melkesjokoladebiter, myk toffee og et lokk av melkesjokolade på toppen.

Pepperkake og donut

Også hos Diplom-Is skal Sandwich-isen med pepperkakesmak komme tilbake i butikken, denne gangen i sekspakk, forteller Mari Ellestad, direktør for strategi og kommunikasjon.

I tillegg til de to nye «iskrem-iskrem»-smakene til Hennig-Olsen, vil de også lansere pepperkakeis på stor boks. Denne vil ha knuste pepperkaker i seg, og kommer kun i et begrenset opplag.

Administrerende direktør i Isbjørn Is, Morten Kolseth, forteller at det vil bli lansert noe nytt på Den Norske Isbilen senere i høst, som de er «veldig spent på». Isen «Donut», som de lanserte i vår, vil også komme nasjonalt i REMA 1000-butikker fra uke 38 av. Tidligere har den kun vært til salgs fra Isbilen.

Vi er for øvrig ikke fremmede for å skrive om spennende nye matprodukter, som da Sørlandschips slapp chips med Hockeypulver (til blandede meninger i redaksjonen), da Coca-Cola byttet ut korkene med noen som sitter fast i flasken, og til de mer nisjepregede produktene, som Atomo Coffee som lager kaffe helt uten kaffebønner.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?