Is-klassikere kommer i nytt format

14. september 2022Aktuelt
GAMMEL KJENNING: Med sin myke kjeks og is med smak av toffee, er sandwich-isen en klassiker i isdisken.
GAMMEL KJENNING: Med sin myke kjeks og is med smak av toffee, er sandwich-isen en klassiker i isdisken.
Foto: Natalie Ngo Granum/VG

Blant høstens isnyheter finner vi en del pepperkaker, og Sandwich-is i ny form.

Til sommeren ble det sluppet et drøss nye spennende isnyheter, som en donut-formet iskrem og at klassikeren Kjempe Yes kom tilbake i butikkene. Og det spises ikke lite is her til lands: Hvert år gafler vi i oss 60 millioner liter iskrem, ifølge Iskremforeningen.

I høst er det ikke like mye nytt som skjer i småisenes verden, men Sandwich-is og Krone-is kommer i ny form. Denne gangen som 1,25 liters Sørlandsis. Det vil også komme en kroneis-is i like stor forpakning.

Mens noen i redaksjonen påpeker at de ikke forstår poenget med iskrem i iskrem, reagerte andre med glitrende øyne.

Foto: Hennig-Olsen

Mens Sandwich-isen skal ha toffee-smak, karamellsaus og knuste sandwich-biter, skal isen med knust kroneis bestå av vaniljeis, kjeksbiter og jordbærsyltetøy.

Foto: Hennig-Olsen

Hennig-Olsen vil også lansere et nytt samarbeid med Freia, nemlig Smil-is med melkesjokoladebiter, myk toffee og et lokk av melkesjokolade på toppen.

Pepperkake og donut

Også hos Diplom-Is skal Sandwich-isen med pepperkakesmak komme tilbake i butikken, denne gangen i sekspakk, forteller Mari Ellestad, direktør for strategi og kommunikasjon.

Foto: Diplom-Is

I tillegg til de to nye «iskrem-iskrem»-smakene til Hennig-Olsen, vil de også lansere pepperkakeis på stor boks. Denne vil ha knuste pepperkaker i seg, og kommer kun i et begrenset opplag.

Administrerende direktør i Isbjørn Is, Morten Kolseth, forteller at det vil bli lansert noe nytt på Den Norske Isbilen senere i høst, som de er «veldig spent på». Isen «Donut», som de lanserte i vår, vil også komme nasjonalt i REMA 1000-butikker fra uke 38 av. Tidligere har den kun vært til salgs fra Isbilen.

Vi er for øvrig ikke fremmede for å skrive om spennende nye matprodukter, som da Sørlandschips slapp chips med Hockeypulver (til blandede meninger i redaksjonen), da Coca-Cola byttet ut korkene med noen som sitter fast i flasken, og til de mer nisjepregede produktene, som Atomo Coffee som lager kaffe helt uten kaffebønner.

Publisert: 14.09.2022 kl. 14:13


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?