Lise Finckenhagens vegetarburgere: «Gøtt» uten kjøtt

28. juni 2019Aktuelt
BURGERHIMMEL: Du trenger ikke kjøtt for å lage en skikkelig digg burger! Foto: Krister Sørbø/VG
BURGERHIMMEL: Du trenger ikke kjøtt for å lage en skikkelig digg burger! Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø (foto)

Dropp kjøttet og test ut en grønnere variant på burgerbrødet.

Soppburgeren vil ganske sikkert overraske med sin «kjøttfølelse» både når det gjelder smak, konsistens og utseende. De er også såpass faste at de kan grilles på samme måte som en «vanlig» burger.

Søtpotet- og kikertburgeren bør stekes i panne, hvis de først vendes i brødsmuler eller knuste havregryn - får de en ekstra sprø stekeskorpe rundt et saftig, mykt og sødmefullt indre. Sammen med grillet salt halloumi-ost og en spicy chilimajones blir det en super kombinasjon.

Og hvis du er like glad i blomkål som meg - kan du lage små burgere, eller sliders om du vil, av ovnsbakt blomkål à la «Buffalo wings». Lekkert og utrolig godt!

Tips: Lag hurtigsyltet rødløk som topping: Rens og finsnitt 2 rødløk. Ha løken over på et passende glass eller boks med tett lokk. Bland 0,5 dl eddik, 1 dl sukker, 1 dl vann og litt chili i en liten kasserolle. Kok opp laken og la den småkoke til alt sukkeret er oppløst. Hell laken over løken og sett på lokket. Løken er klar til bruk etter omtrent en time og holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid.

Tips: Du kan også lage en helt enkel vegetarburger ved å steke eller grille en hel portobellosopp, og bruke den som selve burgeren.

Publisert: 28.06.2019 kl. 12:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?