Nytt dommerpanel klart i MasterChef Australia

10. oktober 2019Aktuelt
POPULÆR TRIO: Gary Mehigan, George Calombaris og Matt Preston har spilt inn sin siste sesong som programledere i populære MasterChef Australia. Foto: Discovery Norge
POPULÆR TRIO: Gary Mehigan, George Calombaris og Matt Preston har spilt inn sin siste sesong som programledere i populære MasterChef Australia. Foto: Discovery Norge

Det er nå klart hvem som tar over for den populære trioen.

Det skapte stor ståhei da det i sommer ble kjent at den superpopulære dommertrioen bestående av Gary Mehigan, George Calombaris og Matt Presto hadde spilt inn sin siste sesong. De tre dommerne har vært en viktig årsak til seriens suksess. Mange har ventet i spenning på hvem som kom til å ta over – og nå er det klart.

De nye dommerne er den tidligere Masterchef-vinner Andy Allen, journalist Melissa Leong, og kjendiskokk Jack Zonfrilo, melder australske medier torsdag. Trioen fra de tidligere sesongene har foreløpig ikke kommentert hva de synes om sine etterfølgere.

I Norge sendes «MasterChef Australia» på TLC og Dplay – og norske seere har fortsatt en sesong til gode med Matt, Gary og George: Sesong 11 har enda ikke begynt å rulle på norske TV-skjermer.

Ifølge News.com.au vil den neste sesongen som nå skal i innspilling hete MasterChef Australia: Back to Win. Der vil de beste deltagerne fra de 11 foregående sesongene komme tilbake for å konkurrere.

Tidligere elektriker

– Jeg er så ydmyk. Sirkelen er sluttet for meg. Etter å ha vunnet showet i 2012, for så å kaste meg ut i den store restaurantverdenen og bli akseptert av kokker jeg beundrer, og så nå ta over rollen som en av programlederne i Australias beste matlagingsprogram, er bare noe av det kuleste.

– Jeg er så gira, skriver Allen på sin Facebook-side.

Han er et kjent fjes for mange etter at han vant den fjerde sesongen av MasterChef Australia i 2012. Siden den gang har han blitt kjøkkensjef og medeier i en av Three Blue Ducks restauranter i Sydney, og blant annet laget You Tube-programmet «Andy and Ben - Eat the world». Før Allen deltok i Masterchef, jobbet han som elektriker.

Erfarne

Mange Masterchef-fans vil nok også kunne huske Jock Zonfrillo fra tidligere, ettersom han har vært gjestedommer i tre sesonger. Zonfrillo er opprinnelig skotsk, og flyttet til London som ung kokk, og jobbet i en lenger periode på flere anerkjente restauranter i hele Storbritannia. Han flyttet «down under» i 2000 for å jobbe som kjøkkensjef på Sydney-restauranten Forty One. Siden da har han åpnet to egne restauranter, Bistro Blackwood og Orana, i Adelaide.

Melissa Leong er en anerkjent matjournalist og anmelder, radio- og TV-programleder, og har vært med på skrive seks kokebøker, blant dem The Great Australian Cookbok, og blant annet også dommer i matlagingsprogrammet The Chefs’ Line.

– Det kom som en kjempestor overraskelse, og er uten tvil mitt livs mulighet. Jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, skriver hun på Facebook.

Uenige

Ifølge Sydney Morning Herald var det uenighet om lønnen som fikk den originale trioen Mehigan, Calombaris og Preston, til å takke for seg. De tre tidligere dommerne skal ha hatt en lønn på godt over én million australske dollar, melder Sydney Morning Herald – noe som tilsvarer i overkant av seks millioner norske kroner. De skal ifølge det avisen erfarer ha ønsket en lønnsøkning på nesten 40 prosent.

I juli ble det også kjent at Calombaris var funnet skyldig i å ha underbetalt ansatte i sitt selskap Made Establishment, og har fått en straffebot på 200.000 amerikanske dollar, rundt 1,2 millioner norske kroner, fra ombudsmannen for rettferdig arbeid, skriver australske ABC.

Etterforskningen skal ha pågått i over fire år. Til sammen skal 515 nåværende og tidligere ansatte ha fått hele 7,9 millioner dollar for lite utbetalt, rundt 47 millioner norske kroner.

Publisert: 10.10.2019 kl. 10:57
Oppdatert: 10.10.2019 kl. 11:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?