Kjapp middag: Pastarett på 10 minutter
Trenger du en enkel og god rett som ikke tar mer enn 10 minutter å lage? OL-mester Kari Innerå deler oppskriften på pastaretten som går unna før du rekker å si middag.
Mesterkokk Kari Innerå (30) har tidligere vunnet OL-gull med kokkelandslaget og blitt kåret til nordisk mester, og er dermed ikke ukjent for kokkekonkurranser. I høst var hun senest med på konkurransen «Kokkenes kamp» som for tiden går på TV2, men røk ut i en sausduell mot Karla Siverts.
Nå er Kari tilbake på jobben som kjøkkensjef på restauranten Cru på Majorstua. Og på samme måte som å drive en restaurant krever god planlegging, mener hun nøkkelen til hverdagsmiddager er å legge en plan i forveien.
– I en travel hverdag tenker man ikke alltid på hva man skal lage til middag før man er sulten og på vei hjem. Da handler man ofte masse man ikke trenger, samtidig som det er vanskelig å være kreativ i butikken, sier Innerå til Godt.
Planlegg i forveien
Kokkens beste tips for å unngå dette er å ha en rett eller oppskrift klar og notere ned ingredienser før turen går til butikken.
– De som er ekstra flinke kan planlegge for hele uken. For å utnytte råvarene mest mulig kan man også produsere mat for flere dager. Ved å bruke en hel kylling kan du lage flere middager; kok kraft av kyllingen, bruk kyllinglår og resten til en salat, tipser hun.
Rask middag
Det er imidlertid noen få ingredienser som kokken alltid har liggende hjemme i skapene, og som kommer godt med når hun kommer hjem sent fra jobb eller har vært ute og reist.
– Tørket pasta, parmesan, hvit og løk holder lenge. Da kan du raskt sette sammen en pastarett hvis du kommer hjem sent og butikkene er stengt.
Nedenfor deler Kari Innerå oppskriften på kjapp pastarett med deilige smaker.
– Dette går utrolig fort å lage, og er en enkel og god hverdagsrett. Tar cirka 8-10 minutter å lage, sier Kari Innerå.
Dette trenger du:
Til 2 personer
200 g Spaghetti eller annen pasta
1/2 pk lammepølse med krydder, fra Tind eller lignende
2 fedd hvitløk
1/2 kepaløk
30 g revet parmesan
1/2 sitron
1 krm cayenne
Olivenolje
Salt
Pepper
Slik gjør du:
1. Sett på en kjele, rikelig med vann.
2. Skrell og finkutt løk og hvitløk mens pastavannet varmes opp. Stekes med olivenolje i en panne til løken er blank.
3. Kok pastaen.
4. Ha i pølsen, deretter ha i den kokte pastaen og smak til med cayenne, sitronsaft, salt og pepper. Vend inn revet parmesan og server.
LES OGSÅ: