Slik baker du perfekte, luftige julebrød
Julebrød er tradisjon i mange hjem – her er oppskriften på skikkelig luftige julebrød med et hint av sitrus.
Det er under en måned igjen til juleaften, og endelig tid for å forberede julebaksten.
- Å bake til jul er ordentlig kvalitetstid, så enten du baker med familien eller alene kommer resultatet til å smake fantastisk uansett, sier Godts bidragsyter Julie Ilona Balas (21).
Bakeprinsessen står bak Matbloggen og driver en egen cateringbusiness. I fire uker fremover vil hun dele juleoppskrifter og tips i VGTV-serien «Julies julebakst» på Godt.
Først ut er det tradisjonelle julebrødet med et hint av sitrus som hever både stemning og smak. Den vanlige sukaten er byttet ut med appelsin-sukat, som også gjør at julekaken ikke smaker like kunstig og søtt.
- Min favoritt er definitivt julebrød. Det skal være rykende fersk, og smaker ekstra godt servert med rørossmør og brunost, sier Balas.
Julies forhold til julebakst startet allerede i barndommen, der de sterkeste minnene er fra pepperkakebaking med familie og venner.
Hennes beste tips for å lykkes med julebaksten i en hektisk førjulstid er å tenke at du ikke må bake alle syv slag.
- Lag bare de typene du synes er gode, og et antall som du føler er overkommelig, sier hun og fortsetter:
- Et annet tips er å planlegge et juleverksted i god tid, så setter du av den dagen til baking og julesysler.
Se Julie vise hvordan du baker julebrød med frisk smak av sitrus i video under.
Publisert: 25.11.2013 kl. 10:29
Lag deg en gratis konto